Swedbank-vd:ns fallskärm – blir ännu högre: Får cirka 31 miljoner kronor

Birgitte Bonnesen fick lämna sin post som vd för Swedbank.

Nu får hon ut en fallskärm på sammanlagt cirka 31 miljoner kronor, avslöjar tidningen Dagens Juridik.

Det var efter Ekobrottsmyndighetens tillslag mot Swedbanks huvudkontor och den efterföljande utredningen om misstänkt penningtvätt som Bonnesen fick lämna vd-stolen.

Foto: TT

Bankbossen fick gå i mars 2019, och nu framgår av årsredovisningen att hennes fallskärm blir större än väntat. Enligt Dagens Juridik får Bonnesen ut nästan 31 miljoner kronor, vilket flera medier rapporterar om på torsdagen, däribland DN. Den exakta summan är enligt tidningen 30,7 miljoner – vilket är mer än de runt 22 miljoner som det först rapporterades om, enligt Dagens industri.

I årsredovisningen skriver banken om utredningen av misstänkt penningtvätt:

”Det är fortfarande inte känt när utredningarna väntas vara klara, förutom när det gäller slutrapport och sanktionsprövning från den svenska Finansinspektionen vilken har tillkännagett att de avser att meddela utfallet av sanktionsprövningen i mars 2020. Utfall är fortfarande oklart. Just nu är det inte möjligt att ge en tillförlitlig uppskattning av eventuell påföljd eller bötesbelopp som skulle kunna bli materiellt”, står det i årsredovisningen enligt Dagens Juridik.

Vad har du att säga om detta? Skriv gärna en kommentar.