12-årige killen syr nallebjörnar till sjuka barn – varje dag i 3 år

Campbell Remess kanske ser ut som vilken vanlig 12-åring som helst, men den här pojken har något alldeles särskilt: Ett hjärta av renaste guld. När hans jämnåriga kamrater spelar dataspel eller är ute på gården tillbringar Campbell all sin lediga tid ensam i ett rum med en symaskin. Men det är inte fråga om en vanlig hobby, anledningen till att 12-åringen lägger ned all sin energi vid maskinen är att han syr nallebjörnar, som han sedan skänker till sjuka barn på sjukhuset.

Varje dag under 3 års tid har Campbell sytt ett nytt gosedjur som han sedan ger bort. 

Nu uppmärksammas 12-åringens historia världen över och ingen kunde vara mer värd uppmärksamheten oc hyllningarna än honom. Två tummar upp Campbell!

Idén till projektet fick han när han som 9-åringen bad sin mamma om hjälp att köpa julklappar till sjuka barn. Hon förklarade att det skulle bli för dyrt, men Campbell vägrade att ge upp:
”Inga problem, då gör jag dom själv”.

Det fanns dock ett litet hinder: Campbell hade nämligen ingen aning om hur man syr.

Men efter att ha arbetat i dagar med att få ihop ett mönster till en nalle och ytterligare fem timmar vid symaskinen var det första gosedjuret färdigt. Och det kanske allra mest imponerande: Han hade gjort det helt själv, utan hjälp från sina föräldrar.

Facebook

3 år senare syrahan inte bara björnar åt sjuka barn. Han skickar också gosedjur till föräldrar som behöver stöd och tröst, och till och med till Paris och Bryssel efter terroristattackerna. När hans jämnåriga kamrater är ute och leker sliter han ihärdigt på hemma vid symaskinen.

“Han har bara sytt och sytt sedan dess”, säger hans mamma. “Han ser sorg och försöker göra det till något bra”

Facebook

Hundratals barn och familjer har fått en liten guldkant på tillvaron tack vare Campbell. Själv har en ganska rättfram syn på sitt arbete och varför han fortsätter att sy:

“Jag tror på att om man är snäll, och inte elak, så kan man förändra världen”.

Facebook

Vilken klok liten kille! Om fler vore som Campbell så skulle den här planeten vara en klart bättre plats att leva på. Tack Campbell för allt du gör!

Hjälp gärna till med att dela Campbells historia så att fler får ta del av den och andra kan inspireras av hans klokhet och osjälviska idé!