Synskadade Sonja, 84, väntade förgäves på färdtjänst – tvingades gå hem i mörkret: ”Bedrövligt”

Synskadade Sonja Larsson, 84, är en av flera som haft problem med färdtjänsten i kommunen den senaste tiden, rapporterar P4 Västmanland.

Nu har hon fått nog av strulet och ryter ifrån.

På grund av en synskada kan 84-åriga Sonja Larsson från Västerås inte använda mobiltelefon. Och när hon nyligen var hon handlade men när hon var klar inne i butiken och var redo för att åka hem, så kom det ingen taxi.

– Jag tänkte, hur ska jag bära mig åt? Och jag tänkte jag kan inte göra annat än jag att jag går. För jag kan inte stå här i mörkret, säger Sonja till P4.

Foto: Shutterstock/ Fredrik Sandberg, TT

Sonja kämpade sig fram i mörkret med rollatorn och det tog hela 30 minuter för henne att ta sig hem.

Eftersom Sonja inte har någon telefon började både dottern Mona och hemtjänsten bli oroliga när Sonja inte dök upp.

Mona skickade ut sin man för att leta efter Sonja och efter många om och men dök hon upp hemma i lägenheten.

Långt ifrån ensam

Sonja mådde efter omständigheterna bra och konfronterade senare taxibolaget och fick till svar att de stått och väntat vid en helt annan affär.

– Det är bedrövligt, de måste bättra sig, säger Sonja till radion.

Och det skulle visa sig att Sonja är långt ifrån ensam om att ha drabbats av problem med färdtjänsten den senaste tiden.

Sedan den 1 november är det nya aktörer som levererar färdtjänst i Västmanland och sedan dess har det varit stora brister. Så pass att Kollektivtrafikmyndigheten har kopplat in jurister. 

”Blir bestört”

Mohammad Sabet, biträdande Förvaltningsdirektör på kollektivtrafikmyndigheten i region Västmanland blir upprörd när han hör om Sonja.

– Jag blir bestört av att våra resenärer blir så här drabbade,. säger han till P4 Västmanland.

Mohammad säger till radion att de kommer vidta kraftfullare åtgärder om de inte får ordning på problemen som råder.

Så här ska det inte behöva vara. Vad tycker du om det här?

Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);