Ta fram stålull och dra mot vindrutan – du kommer bli förvånad över resultatet

Vi har alla varit där… många gånger. Du vet, när man alldeles nyss har städat bilen – bara för att ett ögonblick senare upptäcka att den, som från ingenstans, återigen har blivit så där smutsig som bara bilar kan bli. Det är bara så frustrerande!

Då ska vi inte ens tala om vindrutan. Det spelar ingen roll vilka mirakelmedel man testar, ingenting tycks ju stöta bort smutsen eftersom den lika snabbt är tillbaka igen.

Mja, säg inte det. Detta låter kanske galet: men lösningen kan faktiskt vara… stålull! Nej, det kommer faktiskt inte att repa glaset – och ja, det får faktiskt fläckar och märken att försvinna med hjälp av denna enkla metod.

Mannen som laddade upp Youtube-klippet fick tipset av personalen på en biltvätt och när jag ser resultatet inser jag att det är ett branschknep att lägga på minnet. Kolla bara in detta!

Du behöver:

Superfin stålull (trollull)
Vattenavvisande medel, t.ex. Rain-X
En strumpa
En trasa

Gör så här:

1. Ta fram ditt stålull och gnugga det mot vindrutan tills du blir av med alla fläckar och fula märken. Var inte orolig – rutan kommer inte bli repig.

Bildkälla: Youtube

2. Häll Rain-X på en strumpa…

Bildkälla: Youtube

3.  …och smeta det över hela vindrutan i en cirkulär rörelse. Var försiktig bara så du inte spiller på billacken.

Bildkälla: Youtube

4. Låt vila i 10 minuter och kör sedan en vända till.

Bildkälla: Youtube

5. Vänta ytterligare 10 minuter. Ta sedan fram en blöt trasa och torka av vindrutan – och torka sedan igen med en torr trasa.

Bildkälla: Youtube

6. Klart! Vindrutan är nu renare än någonsin, allt tack vare lite stålull. Vem hade kunnat ana det?!

Bildkälla: Youtube

Kika på den här videon om du vill se det en gång till:

Jag tror att många där ute skulle ha nytta av detta smarta bilknep och därför ville jag dela det till er.

Tveka inte att fortsätta sprida vidare så fler får upp ögonen och slipper lägga massa tid och energi i onödan när det finns bättre alternativ!