Tack för allt! Polishunden Kovax går i pension – polisens farväl lämnar ingen oberörd: ”Lyfter på hatten”

Polisen i Jämtland, Härjedalens älskade fyrbenta kollega går i pension. Nu tackas han av sina kollegor i ett känslosamt inlägg på Facebook.

”Vi tackar och lyfter på hatten för din insats!”, skriver polisen i inlägget.

Det är tack vare polisens insatser som samhället kan hållas tryggt och säkert. Men varje dag har poliskåren också ovärderlig hjälp av våra fyrbenta vänner polishundarna.

Hundarna inom polisen hjälper till med allt från att leta efter försvunna personer, föremål, ämnen och för övervakning – oftast med oklanderligt resultat.

Den modiga hunden Kovax har en lång och gedigen karriär inom polisen. Men nu är det dax för Kovax att gå i pension.

”Tiden kommer även ikapp våra fyrbenta kollegor”, skriver polisen i ett gripande inlägg på Facebook och  radar upp de otaliga modiga gärningar vovven gjort under sin tid hos dem.

”Bidragit till ett tryggare samhälle”

Kovax har hjälpt sina kollegor i mångt och mycket och tack vare hans insatser har polisen genomfört flera lyckade uppdrag.

Han har bland annat varit med och spårat och gripit tjuvar. Han har hittat stöldgods som senare kunnat lämnas tillbaka till sina rätta ägare.

Han har hittat bevis som bidragit till att utredningar gått framåt och inte nog med det. Han har dessutom hittat både narkotika och vapen som tagits bort från samhället och gjort det till en säkrare plats.

”Han har genom sin karriär bidragit till ett tryggare samhälle och flertalet gärningsmän har fått skaka galler på grund av honom”, skriver polisen i inlägget.

Men inte bara.

”Framförallt har han funnits där när människor varit i nöd. Han har flugits ut i eländig terräng för att i timtals söka i laviner efter människor. Likaså har han traskat i timtals i de djupa skogarna för att hitta människor i nöd, dag som natt”, skriver polisen.

”Slappna av och njut”

Och med några sista vackra ord tackar de av honom.

”Nu kan du slappna av och njuta av livets goda dagar Kovax! Vi tackar och lyfter på hatten för din insats. Vi tar över vakten!”, skriver polisen.

Hyllas av hundratals

Hundratals har nåtts av polisens gripande inlägg och flera önskar Kovax lycka till i framtiden.

”Åh vilken fyrbent hjälte 🐕🥰. Hoppas du får många ben och en njutig pension kompis ✨”, skriver en person.

”Tack för alla insatser i tjänsten Kovax ❣⚘Njut nu av pensionen den är du så väl värd 😍👌”, skriver en annan.

”Bra jobbat! 😍 Jag lyfter på hatten för din arbetsvilja o lojalitet i ditt jobb!!!! Unna dig sovmorgon, ben och bus nu och massor av människomys!!! Du är fantastiskt fin 💞”, skriver en tredje.

Nu gör vi likadant och tackar den modiga polishunden Kovax för alla år i lagens tjänst. För oss är och förblir du en hjälte!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required