Talmannen om SD-toppens lyxsvit för 32 000: ”Det finns goda skäl att ifrågasätta ”

Flera riksdagsledamöter utreds misstänkta för bedrägerier, bland annat SD-toppen Patrick Reslow som betalade en lyxsvit till sin familj för 32 000 kronor i Singapore,  med skattebetalarnas pengar.

– Jag tycker det finns goda skäl att ifrågasätta om en övernattning med de förtecken som du beskriver uppfyller kraven på återhållsamhet och ansvarstagande, säger talman Andreas Norlén till Aftonbladet.

Talmannen Andreas Norlén är förfärad över hur flera ledamöter utnyttjat ersättningssystemet för att få deras privata intressen sponsrade.

– Jag är bedrövad och bekymrad över att så många ledamöter har framfört ersättningsanspråk som har kunnat ifrågasättas. Att vara riksdagsledamot är att ha ett av Sveriges finaste förtroendeuppdrag. Det ställer höga krav på ledamöterna så jag tycker att det är mycket bekymmersamt, säger Andreas Norlén.

Andreas Norlén ser allvarligt på situationen, då han tror att ledamöternas beteenden skadar folkets förtroende för riksdagen.

– Det är uppenbart att de här avslöjandena riskerar att skada förtroendet för riksdagen som institution och riksdagens ledamöter generellt och det är, tycker jag, mycket bekymmersamt, säger han till Aftonbladet.

Foto: TT