Tårar i Nyhetsmorgon – efter föräldrarnas reaktion på folkkäre ”Let’s dance”-Tobias hiv-besked

.

Folkkäre Let’s dance-profilen Tobias Karlsson gick på måndagen ut och berättade att han är hiv-positiv. 

På tisdagen besökte han Nyhetsmorgon – och fick hela studion att brista ut i tårar efter föräldrarnas fina reaktion.

– Jag älskar dem över allt på jorden, säger Tobias i TV4.

Det var på måndagen som Tobias Karlsson valde att gå ut med att han är hiv-positiv. Den folkkäre dansaren har blivit en av Let’s dance mest populära deltagare genom åren i tv-rutan.

I sin egen podcast ”I säng med Tobias och Gabriel” och i en intervju med tidningen QX valde Tobias att gå ut med detta.

På tisdagen gästade han Nyhetsmorgon i TV4. Där berättade han om hur det var att få beskedet från sköterskan.

– Efter bara några minuter säger sköterskan så här: Det här ser inte bra ut… Då blir världen bara svart, allt går bara i mörker och man tänker: vad är det här? Och man blir så otroligt arg på sig själv att man inte är bättre påläst på vad det innebär att faktiskt få det här viruset i kroppen, säger Tobias i Nyhetsmorgon.

Han fortsätter:

– Det är det jag är mest ledsen för, att jag var så oinformerad. Jag blev väldigt rädd vad det här innebar. Kommer folk älska mig för den jag är fast jag har viruset? Kommer jag kunna leva som normalt, kommer jag kunna ha sex igen, kommer jag kunna få barn igen. Alla de här sakerna kan man ju, man kan leva ett helt normalt liv nuförtiden, det är fantastiskt hur långt vi kommit med utveckling och medicinering. Men det vet man inte just då.

Föräldrarnas reaktion på Tobias Karlssons besked

Tobias berättar också att han var som mest rädd för att människor i hans närhet skulle ta avstånd i från honom. Innan han ville berätta för sina föräldrar om sjukdomen hade han tänkt vänta ett år – för att de skulle få se att han var samma person som innan han blev drabbad av viruset.

Till slut var det under en tv-kväll som Tobias bestämde sig för att berätta för sina föräldrar. Det hade då gått två år sedan han fick sjukdomsbeskedet. De satt och tittade på ”Så mycket bättre”.

– Det pratades om sjukdom i programmet så jag tänkte bara: Nu är det dags att säga det här men jag fick inte fram det. Sen i reklampausen slår jag över till SVT där det är After Darks 40-årsjubileum. Just då håller de på med ett in-memoriam för de som har omkommit i aids på 80-talet. Jag tänkte bara, nu är det dags. ”Mamma och pappa, jag fick hiv för två år sen”. Då hinner det rasa så många tankar i huvudet. Jag vet att mina föräldrar är de finaste människorna och jag älskar dem över allt på jorden.

Foto: TV4

Tårar i studion

Tobias berättar att det inte går mer än några sekunder innan båda föräldrarna lägger sina händer på hans.

– De bara klämmer så otroligt hårt och säger: ”Jag älskar dig oavsett, det spelar ingen roll”.

Berättelsen gör både programledarna Anders Pihlblad och Soraya Lavasani tårögda i studion. Se hela inslaget i klippet här nedanför.

Tobias Karlsson är aktuell med sin bok ”Inte alltid en dans på rosor” som släpps den 5 september.

Så starkt och modigt av dig att berätta, Tobias. Du är en riktig förebild!

Dela gärna om du också tycker Tobias är det. 

[arve url=”https://tv4play.se/program/nyhetsmorgon/12496681″ /]