Tareq Taylors nya besked till svenska folket – efter allvarliga nackskadan

För knappt två veckor sedan var Tareq Taylor med om en svår kitesurfing-olycka. TV-kocken bröt nacken men hade änglavakt.

Nu skickar han en hälsning till svenska folket från hemmet, omgiven av mängder av blommor han fått ta emot.

– Det är inte varje dag man får en andra chans i livet, så känns det lite grann. Jag ska ta väl hand om den, säger Tareq i ett klipp på Instagram.

Det var för knappt två veckor sedan TV-kocken Tareq Taylor, 50 var med om en allvarlig kitesurfing-olycka.

Tareq Taylor bröt nacken

Han bröt nacken men hade änglavakt och bröt endast den femte kotan.

”Samtidigt tackar jag min lyckliga stjärna för att jag har kvar känsel och rörlighet i både armar ben. Jag har förstått på läkarna att jag lika gärna kunde blivit förlamad från nacken och ner”, skrev han då på sin Instagram-sida.

Tareq föll från cirka sex meters höjd ner på 25 centimeter djupt vatten, efter vilket han bröt nacken.

Hade änglavakt

Efteråt packade han ihop sina grejer och cyklade hem utan att känna några speciella men. Han berättade för sin fru om händelsen och hon rådde honom till att ringa 11717.

Några dagar senare fick han beskedet att han brutit nacken.

– När jag hade legat i två dygn kom en läkare kom in och sa: ”När man bryter nacken på det här sättet…” vadå brutit nacken?! sa jag. ”Ja du har brutit nacken, och du har haft en jävla tur”, sa läkaren, berättade Taylor i en intervju med Nöjesbladet i förra veckan.

Hälsning till svenska folket

Tareq har nu fått lämna sjukhuset och om några veckor inleder han sin rehabilitering.

Från hemmet i Lomma på västkusten skickar den folkkära TV-kocken nu sina hälsningar till svenska folket.

– Hej allihopa och stort stort tack för allt stöd ni har skickat. Jag har förstått att många varit oroliga efter olyckan men jag vill bara säga att jag mår bra och kämpar på varje dag för att det här ska kunna bli riktigt bra utan några men i framtiden, hälsar han via sin Instagram-sida.

”En andra chans i livet”

Taylor har fått ta emot mängder av blommor som människor skickat, som han sitter omgiven av i videon.

– Allt det stöd som har kommit på sociala medier och hem och hjälper till, lagar mat och fixar i trädgården. Enormt stort tack, det betyder jättemycket för mig verkligen. Det är inte varje dag man får en andra chans i livet, så känns det lite grann. Jag ska ta väl hand om den, säger Tareq.