Tareq Taylors nya hälsobesked – efter allvarliga olyckan

Tareq Taylor bröt nacken i augusti förra året.
Nu lämnar TV-kocken ett nytt besked om sitt hälsa.

Till Expressen säger han att han kan komma att få fortsätta med rehabiliteringen resten av sitt liv.

Det var i augusti förra året som Tareq Taylor var med om en allvarlig olycka. TV-kocken var ute och kitesurfade, men hade änglavakt.

”Ett olyckligt fall ledde till att jag bröt nacken, 5:e kotan. Samtidigt tackar jag min lyckliga stjärna för att jag har kvar känsel och rörlighet i både armar ben. Jag har förstått på läkarna att jag lika gärna kunde blivit förlamad från nacken och ner”, skrev han då sin Instagram-sida.

Tareq Taylor bröt nacken

Taylor stelopererade nacken för att undvika negativa förändringar i fortsättningen.

Nu, ett år senare ger han ett nytt besked om sin hälsa.

I en intervju med Expressen säger Tareq Taylor, som vann TV4-programmet ”Kockarnas kamp” 2017, att han endast var en hårsmån från att bli förlamad från nacken och ner.

– Jag såg bilderna från magnetröntgen och ryggmärgen var intryckt av den inre disken. Hade det varit en annan vinkel i fallet så hade jag slagit av ryggmärgen och då hade det varit kört. Nu är den bara lite intryckt och repar sig, säger Taylor till tidningen.

Nya hälsobeskedet

Han har fått hjälp från både kirurger och sjukgymnaster för att rehabilitera sig.

Trots det känner han fortfarande av nackskadan – och kan komma att behöva rehabilitera sig resten av livet.

– Men jag märker av det så fort jag slarvar. Om jag avstår från träning och sjukgymnastikövningar i en vecka, då kommer ju värk och huvudvärk tillbaka. Men det är bara träna litegrann igen och så är det borta, säger han-.

”Köpte en ny drake”

Trots olyckan vägrar han sluta med sin passion kitesurfing.

– Det hade blåst här nere en månad, så jag gick och köpte en ny drake. Dagen efter var det helt vindstilla. Nu sitter jag bara här och väntar på att den ska komma, säger Tareq Taylor till Expressen.

Vi är så glada över att du är tillbaka på benen, Tareq!

Lämna gärna din hälsning till TV-kocken i kommentarsfältet och dela vidare.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);