Taxen Lina blev förgiftad på vanliga skogspromenaden – nu vill ägaren varna andra

Fredrik Örtendahl var häromdagen ute på promenad i skogen med sin lilla tax Lina. Efteråt skulle de åka till matbutiken för att handla och nör de kom ut så var Lina plötsligt helt okontaktar. Husse Fredrik beskriver det som att hon gick från ”frisk och kry till helt okontaktbar på bara 30 minuter”. Nu misstänker man att Lina fått i sig någon form av gift – och Fredrik vill nu varna andra hundägare.
– Det otäcka är ju om någon lägger ut skräp i skogen, säger han till DT.se.

Promenaden ägde rum vid Lugnetskogen uppe vid Sjulsarvet i Falun. När Fredrik och hans sambo upptäckt vad som hänt skyndade de till djursjukhuset, Där konstaterades att Lina fått i sig något olämpligt: 

– Det gick väldigt fort – i stort sett bara en halvtimme från det att hon kan ha fått i sig någonting till att hon var helt väck, säger Fredrik. 

På onsdagen var Lina ännu kvar på sjukhuset. Enligt DT är andningen stabil men Lina är fortfarande inte vid medvetande. Fredrik konstaterar att det inte handlar om ett narkotikapreparat utan snarare om ett gift.

Efter händelsen valde Fredrik att gå ut i sociala medier för att varna andra – nu sprids varningen av tusentals.

– Jag tyckte det var lämpligt att varna andra. Det otäcka är ju om någon lägger ut skräp i skogen. Så det känns viktigt att folk får upp ögonen, och kanske har lite koll.

Jag kan inte göra annat än att konstatera att det är fruktansvärt om någon är ute och lägger giftiga saker i vår natur, där både djur och människor vistas. Hoppas verkligen att Lina blir bättre – nu hjälps vi åt att sprida den här varningen så inte fler djur drabbas!