Döende 69-åring kör taxi för att försörja barnbarnen – får oväntad hjälp av främmande mannen

När 69-årige Kenneth Broskey började köra taxi på ålderns höst var det av en enda anledning: Att kunna hjälpa till att försörja sin dotter och hennes två barn, 13 och 9 år gamla. Familjen kämpade med ekonomin och dottern hade bara lönen från ett deltidsarbete som servitris att försörja barnen med. 

Men i mars förra året fick Kenneth beskedet att han drabbats av cancer. Läkarna gav honom bara 2 till 10 veckor att leva. 

I en situation där många kanske bara gett upp vägrade Kenneth att accepera tanken på att hans barn och barnbarn inte skulle kunna försörja sig efter hans död.
”När jag har gått bort är risken stor att min dotter, som är deltidsservitris på en liten restaurang, kommer att förlora huset vi bor i eftersom hon inte kommer ha råd att betala för det längre. Så jag gör allt jag kan för henne och och mina barnbarn. När du får veta att du är döende inser du hur viktiga din familj och vänner är”.

Han visste det inte då, men han skulle snart att vara med om ett möte som skulle förändra familjens liv i grunden.

Trots att läkarna avrådde honom fortsatte Kenneth att köra taxi. En dag klev Roland Gainer, en för honom helt främmande 22-åring, in i bilen. De började att prata och Kenneth berätta för sin passgerare vad han varit med om.
”Jag frågade honom om han tyckte om att köra Uber”, säger Roland till ABC News. 
”Han förklarade att han tyckte myckte om det för att han fick chansen att träffa så mycket nya människor. Det hjälpte honom också att få in lite extrapengar in han dog eftersom han hade cancer i huvudet, tungan och halsen”.

Taxiresan varade bara i 12 minuter, men efteråt var Roland så rörd av berättelsen att han belutade sig för att försöka hjälpa Kenneth.

Han startade en kampanj för att hjälpa Kenneth att betala av huset in han gick bort. På bara 3 dagar lyckades han att samla in imponerande 200 000 kronor.

Kenneth förklarar att hjälpen gör hans eget öde lättare att acceptera:

”Om jag kan ligga p ådödsbädden och veta att min dotter konmer att vara tagen hand om skulle göra det så mycket enklare att dö”

Totalt lyckades duon samla in över 100 000 dollar, det vill säga nästan en miljon kronor, vilket var vad Kenneth behövde för att kunna lösa lånen på sitt hus så att dottern kunde få bo kvar med sina barn.

Här kan du Roland och Kenneth berätta om sitt möte i taxin och resan de tagit tillsammans efteråt. 

Dela gärna den här historien så de här två människorna kan inspirera fler!