Taxichauffören vägrade skjutsa kvinnan i rullstol – då gjorde alla i kön det oväntade

Tänk dig hur det skulle kännas att vara rullstolsburen och bli förnedrad och särbehandlad inför andra på grund av det. Det var precis vad som hände för en kvinna vid namn Shannon när hon skulle åka taxi förra veckan. Shannon chockades över hur chauffören vägrade köra henne på grund av hennes rullstol, trots att den får plats utan problem. Men den stora förvåningen var hur folk runt omkring agerade när de såg händelsen.

I ett inlägg på Instagram förklarar Shannon hela den skamliga händelsen. Här är några av Shannons ord:

”Jag ställde mig i taxikön och när det äntligen var min tur blev jag lättad över att det var en vanlig bil istället för en mindre buss. (Jag föredrar att sitta i ett riktigt säte när jag åker bil istället för att åka i min stol. 

Jag rörde mig mot bilen och öppnade dörren, men sen började plötsligt taxichauffören att skrika och skälla på mig. Han morrade att jag inte kunde åka i hans taxi eftersom jag behövde en ”rullstolstaxi”.

Hon fortsätter:

”Trots skammen och förnedringen inför alla andra människor som stod där så höll jag fast vid min åsikt om att min rullstol går att fälla ihop och därför får plats utan problem, och att han inte har rätt att neka mig skjuts.” 

It was a @drawbertson kind of evening. #sci #paraplegic

Ett inlägg delat av Shannon Murray (@shannonigans_murray) Nov 22, 2015 kl. 3:46 PST

Trots Shannons argument så vägrade taxichauffören att vika sig. Istället ignorerade han Shannon och bad nästa person på tur stiga fram och ta taxiplatsen. Det var då Shannons shockades av folks beteenden.

”En efter en vägrade att sätta sig i hans taxi på grund av hur han behandlade mig. Jag vet inte deras namn, men till de åtminstone 7-8 personer som backade upp mig, tack! Från djupet av mitt hjärta, tack”, skriver Shannon på Instagram.

Efter att Shannon gick ut med sitt officiella tack till främlingarna har flera medier uppmärksammat händelsen, bland annat Independent.

Taxichaufförens diskriminerande beteende gör mig så arg, tack och lov fanns det personer som visade att det inte får gå till så. Dela gärna för att hylla dem och inspirera andra.

 

f