Therese bestals på alla julklappar – nu vill hon varna andra för tjuvarnas fräcka metod: ”Fruktansvärt”

Precis när Therese Steen Hansen var klar med julhandeln och hade handlat julklappar för tusentals kronor blev hon bestulen på allt.

Nu vill hon varna andra för tjuvarnas fräcka metod i juletider, rapporterar GP.

I torsdags när Therese Steen Hansen, 45, från Torslanda hade slutat jobbet i Lerum åkte hon raka vägen till köpcentrumet Allum i partille för att inhandla årets julklappar.

Efter några timmar inne i köpcentrumet hade hon lyckats handla julklappar till de flesta av sina nära och kära.

Men några återstod så hon lassade in klapparna i det insynsskyddade bagaget och körde över till andra sidan parkeringen där hon skulle handla det allra sista.

När hon kom tillbaka till bilen var bagageutrymmet länsat och julklapparna borta.

”Första var det en chock”

Therese hade delat med sig av händelsen i ett inlägg på Facebook där hon berättar att hon tror att tjuvarna lyckats spärra signalen från hennes bilnyckel när hon tryckte på låsknappen.

”Jag vill bara göra er uppmärksamma på att tjuvar är i farten på allums parkeringar. Igår plockade dom alla mina julklappar ifrån insynsskyddat bagage och låst bil utan att göra åverkan så tjuvarna måste ha kunnat scanna min blippfjärr och låst upp enkelt och tagit alla mina kassar och stängt bagaget snyggt igen. I dag har jag en dålig dag för övrigt då det var en större summa som försvann såhär inpå jul dessutom..”, skriver hon i inlägget.

Jag vill bara göra er uppmärksamma på att tjuvar är i farten på allums parkeringar. Igår plockade dom alla mina…

Posted by Therese Steen Hansen on Friday, December 11, 2020

– Först var det en chock. Jag reagerar ofta med att bli väldigt, väldigt arg, men sedan blev jag jätteledsen, säger Therese Steen Hansen till Göteborgs-Posten.

Händelsen är polisanmäld

Therese har anmält händelsen till polisen och hon har även varit i kontakt med försäkringsbolaget.

Therese har försökt att släppa händelsen men säger till GP att hon fortfarande har svårt att sova.

– Det är fruktansvärt, jag har haft svårt att sova. Jag känner mig kränkt. Jag kan inte riktigt förstå hur man kan göra så. Jag vet ju att det händer, men förstår det inte, säger hon.

Anna Göransson, Polisens presstalesperson i region Väst, säger till GP att dem inte fått någon information att det ska vara några stöldligor i farten för tillfället, i stället tror hon att det är färre liknande brott än vanligt.

– Vi har inga indikationer på det, jag skulle i stället tro att de är färre inbrott av det här slaget nu då många e-handlar i stället, men det är bara en gissning, säger hon till GP.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required