Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Tim blev förlamad och trodde inte han kunde arbeta mer. Då gjorde chefen allt för att ge honom ett nytt jobb.

För ett och ett halvt år sedan var Tim Knutsen från Enebakk i Norge arbetslös. Han trodde att det skulle bli mycket svårt att hitta ett nytt jobb. Sedan 2006 sitter Tim i rullstol efter att ha blivit förlamad vid en trafikolycka.

Men det fanns en person som skulle komma att spela stor betydelse för Tim och hans jobbjakt. Tim kom i kontakt med entreprenadfirman Jakhelln Entreprenør och där fanns en chef, Nicolai Jakhelin, som var villig att göra allt möjligt för att anställa Tim, skriver norska Dagbladet.

Nicolai Jakhelin letade efter en ny grävmaskinist och efter att ha träffat Tim bestämde han sig för att ge honom en chans. Han brydde sig inte om att han satt i rullstol och att han inte hade någon erfarenhet från branschen tidigare.

Så han fixade en specialbyggd grävmaskin åt Tim som han nu använder för att jobba med.
– Han är beviset på att om man vill något så får man till det, säger Nicolai Jakhelln, Tims arbetsledare på entreprenadfirman Jakhelln Entreprenør, enligt Dagbladet.

Bild

brachef

Han fortsätter att berätta att Tim har utvecklats mycket. Han har i dag jobbat över 1000 timmar och blivit mycket duktig på sitt jobb.

Den specialgjorda grävmaskinen togs fram av företaget Nasta, de jobbar med att specialanpassa grävmaskiner på olika sätt för sina kunder.

Bild

10410469_10155175688305604_7889328252750991417_n

– Efter det jag har förstått började detta efter att en person såg Knutsen hissa upp sig själv i en grävmaskin under en kurs. Men vi hade ingen hiss klar. Så egentligen sålde vi skinnet innan björnen var skjuten, när vi föreslog en hiss som skulle lyfta upp honom i den här maskinen, säger Jan-Ivar från Nasta till Dagbladet.

Och nu sprids bilden på Tim och hans grävmaskin som en löpeld på nätet. Unilad har bland annat lagt ut den och där har den i skrivande stund fått mer än 800 000 likes och över 314 000 delningar.

Awesome stuff.

by http://www.nasta.no/anleggsmaskiner/spesialmaskiner/kundedefinerte-spesiallosninger/

Posted by UNILAD on Friday, September 18, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...