Tiotusentals i kärleksmanifestation i centrala Stockholm

Stockholm och Sverige står starka mot ondskan.

Klockan 14 på söndagen fanns tiotusentals människor på Sergels Torg i Stockholm för att delta i en kärleksmanifestation.

– Vi låter aldrig, aldrig ondskan besegra eller förändra oss, säger arrangören Damon Rasti i sitt tal.

Efter attentatet i Stockholm har Sverige och omvärlden samlats i kärlek. Polis, sjukvård och räddningstjänst har fått lovord från både allmänheten och politiker – och mängder av blommor och ljus har placerats utmed Drottninggatan och platsen runt attentatsplatsen. 

Klockan 14 på söndagseftermiddagen samlatads tiotusenals människor på Sergels Torg, bara ett 50-tal meter från attentatsplatsen, för en kärleksmanifestation. Flera artister, bland dessa Namo, Rikard Wolff och Sarah Dawn Finer, uppträder under manifestatione.

Skärmdump/SVT

Inledde manifestestationen gjorde arrangörerna Nisha Varia och Damon Razti med ett tal.

–  Vi är tiotusentals människor som samlats här och nu för att manifestera för kärlek och fred. Vi låter aldrig, aldrig ondskan besegra eller förändra oss. Vi är stockholmare, vi är svenskar, vi är medmänniskor. Stockholm i mitt hjärta, nu och för alltid.

© Provided by Nyheter365

Stockholms oppositionsborgarråd Anna Körling Jerlmyr och stadens finansborgarråd Karin Wanngård höll även de tal. 

– Alla våras tankar går först och främst till de som drabbats direkt av det besinningslösa våldet. I denna tragedi finns det många att lyfta fram idag. Tack till alla förskolelärare och pedagoger som stannade hos barnen när inte föräldrarna kunde komma hem. Tack till sjukvården som ställde upp ch räddade liv och skapade trygghet. Tack till polis och räddningstjänst för att ni så snabbt fanns på plats. Ni är alla våra hjältar, säger Wannngård i sitt tal.

Skärmdump/SVT

Klockan 14.53, exakt två dygn efter attentatet vid Åhléns City, hölls en tyst minut för offren. 

– Skräcken får inte råda, terrorn får aldrig vinna. I stället ska vi minna den vänlighet och öppenhet som präglar vår stad. Det är det vi kommer bygga vidare på. Den öppna staden präglad av demokrati och tolerans. Om vi gör det har terrorismen förlorat, säger Wanngård.

Foto: Jessica Gow/TT