Tiotusentals Volvobilar återkallas – kan orsaka personskada

Volvo återkallar 23 595 stycken XC60-bila enligt Aftonbladet. Personbilarna.

Enligt tidningen ska det röra sig om en defekt plastkomponent i bakluckan som kan sluta fungera. Denna defekt kan i värsta fall orsaka personskada.

– Det är en global återkallning, säger Annika Bjerstaf, presskommunikatör på Volvo Cars till tidningen, 

Under onsdagsmorgonen kom beskedet att tiotusentals Volvo personbilar återkallas efter att en defekt har upptäckts. Enligt Aftonbladet ska bilarna vara tillverkade mellan 19 oktober och 26 oktober förra året.

Modellerna XC60 erbjuder sig Volvo att reparera utan kostnad. Bilarna kommer dras tillbaka då enligt kunder enligt tidningen har fått beskedet att bakluckans lyftarmar ”under vissa förhållanden kan frysa”.

Volvo återkallar bilar. Foto: Creative commons

”Risk för personskador”

Men defekt plastkomponent i bakluckan kan också leda till skador.

”I värsta fall kan det leda till att bakluckans lyftarmar helt går sönder och att en fjäder lossnar och drivs ut bakåt med avsevärd kraft, med risk för personskador”, står det i ett mejl enligt tidningen.

Volvobilar återkallas även i Sverige. Foto: Pressbild

Annika Bjerstaf, presskommunikatör på Volvo Cars uppger för Aftonbladet att bilarna även kommer dras tillbaka i Sverige.

– Det är en global återkallning, så mycket kan jag säga. Det är inte bara i Kina, säger Annika Bjerstaf, presskommunikatör på Volvo Cars.