Tjuvarna tänkte råna Alans hus – då lämnade grannen en lapp som fick dem att tänka om

Så här i semestertider är det vanligt att inbrottsligor passar på att slå till mot semesterfirare och länsar huset på allt värdefullt. Men det gick inte helt enligt planen när tjuvarna skulle slå till mot det här området i Frillesås. 

Alen Štefanac och hans granne hade nämligen en genial kontring på lager.

Det var Expressen som först rapporterade om händelsen. När Alen var på husvagnssemester fick han plötsligt ett larm om att det var någon som rörde sig på hans tomt. Alen hade redan tidigare installerat övervakningskameror och rörelsesensorer för att skydda sig mot tjuven.

Han ringde genast upp grannen för att se om han kunde ta sig en titt på huset. Men då avslöjade grannen att han redan hade iscensatt en slug plan.

Grannen hade nämligen hittat ett mynt på trappen till ytterdörren någon dag tidigare, det är ett välkänt knep bland inbrottstjuvar att lämna mynt på trappen för att se om husägarna är på semester. Om myntet ligger kvar efter en dag så är familjen antagligen bortresta.

Men istället för att plocka bort myntet, valde grannen att skicka en hälsning till tjuvarna. De skulle få sig en rejäl överraskning när de kom tillbaka för att se om det var fritt fram.

”Akta ryggen” skrev grannen på engelska på lappen och lämnade både myntet och några tomma hylsor från hans älgstudsare, vilket är det som .308 betyder.

Såklart hade grannen inte verkligen tänkt skjuta någon men det var nog ändå tillräckligt för att tjuvarna skulle tänka sig för både en och två gånger innan de ger sig på det här området i Falsterbo.

När Alen hörde vad hans granne gjort lade han upp ett inlägg om knepet på Facebook som nu fått stor spridning och har delats över 1600 gånger. Men jag tycker nog att det kunde delas 160 000 gånger!

Ingen förtjänar att komma hem till ett länsat hus efter semestern. Det är viktigt att grannar hjälper varandra att hålla ett vakande öga se till att tjuvarna vet vad som gäller. 

Vad med och DELA den här artikeln om du tycker att de gjorde rätt!

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!