Tjuvarna trodde de skulle fixa den stora stöten och bli rika. Men vänta bara tills du ser alla klantiga misstag. Otroligt!

Att råka ut för ett inbrott eller bli rånad är hemskt att vara med om. Men det händer tyvärr ofta. Det är viktigt att vara på sin vakt och se till att man har bra skydd om oturen är framme. Men! Det finns också gånger då tjuvarna ställer det till det för sig själva. Här är tio brott som gått fullständigt fel.

Null

1. Inbrottstjuven som flydde med en krona

krona1200x630

Det här är kanske Sveriges mest misslyckades inbrottstjuv. I oktober 2011 gjorde en 59-årig man ett inbrott i en lokal i Linköping genom att krossa en ruta och ta sig in. Det enda mannen lyckades hitta var en enkrona, som han flydde med från brottsplatsen. Men polisen hade fått reda på att inbrottet hade ägt rum lyckades få tag på mannen.

Källa: Corren.

2. Mannen som försökte stjäla en tavla

tavelstold1200x830

En man fångades på övervakningskamerorna när han gjorde ett synnerligen misslyckat försök att stjäla en tavla som var värd flera hundra pund. På filmen kan man se hur mannen försöker trycka ner den alldeles för stora tavlan under tröjan, vilket misslyckas totalt. Han försöker sedan promenera ut ur muséet med tavlan under armen, men personalen har redan upptäckt honom i övervakningskameran.

Källa: The Telegraph.

3. Den stulna bilen blev skrot.

stulenbil1200x630

Tjuvarna lyckades stjäla en bil från kommunen och bilnycklar till en annan av kommunens bilar. De kom sedan tillbaka för att stjäla den andra bilen, som de nu hade nycklarna till. De trodde säkert att de hade lyckats när de hade satt igång bilen. Men då gick det snett. Planen var att köra igenom en plåtdörr, men på andra sidan om dörren stod en truck och den stulna bilen blev till skrot.

Källa: Corren.

4. Tjuven som lämnade sin födelseattest på brottsplatsen.

birthcertificate1200x630

En 26-årig man stal en plånbok från en kvinna. Men han tappade samtidigt sina två egna väskor. Väskorna innehöll bland annat mannens födelseattest och ett brev han fått från sin mamma. Det gav onekligen polisen bra förutsättningar att hitta mannen som stulit plånboken.

Källa: CBS News.

5. Inbrottstjuven som återvände till ett hus med poliser i.

burglar1200x630

Efter att ha gjort inbrott i ett hus i Northampton i England gjorde tjuven ett stort misstag. Han återvände till huset, bara för att mötas av två poliser som var på plats för att tala med husets ägare om det som skett.

Källa: Northampton Chronicle.

6. Tjuvens förklädnad blev hans fall.

pengar1200x630

Att tjuvar använder förklädnader av olika slag är inte helt ovanligt. Men det var inte ett helt och hållet lyckat drag för den här bankrånaren i Pittsburgh. Iklädd en blond peruk, clownbyxor och låtsasbröst rånade han en bank, efter att först ha stulit en pistol som han använde under rånet. Att det var en man, och inte en blond kvinna, som hade rånat banken var tydligt eftersom mannen fortfarande hade kvar sin mörka mustasch i ansiktet. Tack vare mannens ovanliga utseende kunde polisen snabbt hitta mannen.

Källa: CBS News.

7. Männen som använde en åsna som flyktfordon.

donkey1200x630

Tre tjuvar stal allt från mat till alkohol i en liten affär i Colombia. Som flyktfordon hade de en åsna som de hade stulit tolv timmar tidigare. De lastade stöldgodset på åsnan, men planen gick i stöpet när åsnan vägrade fly med dem. Åsnan var också den som tillkallade polisen, genom att ge ifrån sig ljud som poliser som befann sig i närheten hörde. Männen flydde från platsen och lämnade stöldgodset på åsnan. Både stöldgodset och åsnan Xavi fick snart komma tillbaka till sina rätta ägare.

Källa: CBS News.

8. Tjuven som ringde upp personen han rånat.

telefon1200x630

En man rånade en kvinna i Pittsburgh. Märkligt nog krävde han också att kvinnan skulle ge honom sitt telefonnummer. Han ringde sedan upp kvinnan två gånger och försökte få henne att följa med honom på en dejt. Telefonsamtalen förenklade polisens arbete och tjuven kunde identifieras och gripas.

Källa: CBS News.

9. Mannen som försökte råna en taekwondo-klubb.

taekwondo1200x630

Beslutet att råna en taekwondo-studio kändes nog lite dum när den här tjuven tänkte igenom det i efterhand. Taekwondo-mästaren som ägde studion höll i en lektion när han hörde ljud från sitt kontor. Han lyckades sedan få tag i tjuven och höll fast honom tills polisen kom till platsen.

Källa: CBS News.

Bild: Youtube.

10. Tjuven som fastnade på bild.

En familj var på resande fot i Wisconsin när de bestämde sig för att ta ett familjefoto. De ställde ifrån sig sina väskor och tog bilden, för att sedan upptäcka att en tjuv hade varit framme och tagit väskan som innehöll allt från en plånbok till hotellnycklar. Pappan i familjen fick en idé och kikade igenom bilderna de tagit. På bilderna kunde de se mannen som tog deras väska. Tack vare bilden kunde polisen snabbt hitta både tjuven och väskan.

tjuvenfilmades1200x730

Källa: CBS News.

TV3:s nya program ”Stoppa tjuven” lär dig hur du skyddar dig mot brott. Före detta grovt kriminella och experter lär dig hur kriminella tänker och agerar, så att du själv kan undvika att råka ut för olika slags brott. Programmet har premiär 22 januari.(ANNONS)