Tobias, 34, skänker en halv miljon till vårdpersonal – i deras kamp mot corona: ”Orolig för äldre”

Vårdpersonal är en särskild utsatt grupp när det kommer till risken för spridning av corona. Därför väljer Ica-handlaren Tobias Pettersson från Dalarna att agera. Nu har han bestämt sig för att skänka en halv miljon kronor till vårdpersonal som vill vara hemma från jobbet, men som inte har råd.

”Bor du i Dalarna, har det knapert ställt och jobbar inom vården erbjuder jag därför att ersätta ditt eventuella inkomstbortfall om du måste stanna hemma från jobbet”, skriver Tobias i ett Facebookinlägg där han offentliggör sitt löfte.

Folkhälsomyndigheten uppmanar i synnerhet de som arbetar med äldre eller sjuka att stanna hemma om de upplever något av coronasymptomen, för att undvika spridning av smittan. Detta då personerna de vårdar befinner sig i en extra utsatt grupp som riskerar bli allvarligt sjuka, eller till och med dö av viruset.

”Orolig för äldre”

Ica-handlaren Tobias Pettersson, från Insjön i Dalarna, upplever att många som jobbar inom vården går till jobbet trots symptom. Detta på grund av att de inte har råd att stanna hemma från jobbet.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Nu erbjuder han sig att ersätta den inkomst de förlorar om de stannar hemma.

– Jag är inte orolig för min egen del eftersom jag är relativt ung, men man är ju orolig för äldre, som det kan vara farligt för, säger Tobias i en intervju med Expressen.

På Ica Nära Insjöns Facebooksida har Tobias offentliggjort sitt löfte. Där skriver han att han kommer att gå in och ersätta de som tvingas stanna hemma från jobbet i vården.

Coronavirus.I svåra situationer är jag av åsikten att vi alla måste göra vad vi kan för att hjälpa till. Min kunskap i…

Gepostet von ICA Nära Insjön am Mittwoch, 11. März 2020

Det här är vad jag kallar att vara en godmänniska i kris-tider. Dela gärna för att hylla den här Ica-handlarens goda gärning. Det är av stort värde för vårdpersonal.