Toblerones nya form får kunderna att rasa

Toblerone är en av världens mest älskade chokladkakor, kanske är det därför som hundratals rasat mot tillverkarnas beslut att ändra utseendet på den folkkära godsaken. Företaget menar att de av ekonomiska skäl var tvungna att minska vikten på chokladbitarna, vilket gjort att de förstorat avståndet mellan bitarna – alltså, mindre choklad för pengarna. 

Mondelez International, företaget som tillverkar den klassiska chokladen Toblerone, har förstorat avståndet mellan chokladbitarna på två av deras ”bars”. Detta innebär att förpackningen ser likadan ut, men när du öppnar den kommer du inte att känna igen dig. 

Avståndet mellan de triangelformade bitarna har utökats till en platt yta, vilket innebär att chokladkakan är lika lång, men du får färre bitar för pengarna. Detta gör att flera Toblerone-älskare känner sig lurade, då de tycker att det ser dumt ut att längden är utdragen med ett sådant avstånd, det skriver BBC

På företagets Facebook-sida har hundratals ifrågasatt beslutet, en skriver bland annat: 
– Det är logiskt att ni minskar vikten av chokladbiten, men varför det stora avståndet mellan bitarna? Det ser idiotiskt ut och det skulle varit bättre om man gjort kakan kortare och behållt originaldesignen.

BBC

Tillverkarna har dock skrivit ett öppet uttlande om motivet bakom deras beslut. På Facebook förklarar de att de var tvungna att välja mellan att förändra utseendet på barsen, eller att höja priset på dem. Detta för att ingredienserna kostade så pass mycket, så för att kunna behålla samma smak utan att ta bort ingredienser var de tvungna att komprimera utseendet. Det hela resulterade i en förminskning av chokladkaka på 400 gram till 360 gram, och en från 170 till 150 gram. 

Dela gärna om du är skeptisk till Toblerones nya form.