Tommy Körberg öppnar upp för Tilde: ”Jag har nyligen gått i terapi”

Tommy Körberg är en Sveriges största och mest folkkära sångare.
I över 50 år har hann underhållit med sin fantastiska röst.
Men resan har inte varit enkel – i programmet Efter Fem avslöjar Tommy att han fortfarande letar efter vem han är.
– Jag har försökt att gå i terapi nyligen, säger han i programmet.

 

Tommy Körberg är just nu aktuell med pjäsen ”Lola”, en gripande föreställning om utanförskap. Pjäsen, som hyllats av kritikerna, har redan setts av över 10 000 personer och nu kommer Tommy Körberg ge sig ut på turné med ”Lola” runt om i Sverige.
Inför turnén gästade Tommy ”Efter Fem” i TV4 för att berätta om sin långa karriär, motgångarna och att det inte alltid är så enkelt att hålla isär rollerna när han står på scen och när han är privat.
– Jag letar fortfarande efter vem jag egentligen är. Jag tror att det finns ett litet barn hos alla vuxna. En lucka som fortfarande inte har öppnats. Men kan gå i terapi, det är väldigt bra. Förnekelse är bara billigare, säger han i programmet.
– Jag har försökt att gå i terapi nyligen, men det stannar någonstans och jag tänker att när jag sjunger så blir jag av med det där, fortsätter han.

”Utan musiken hade jag legat risigt till”

Programledaren Tilde de Paula Eby menar att hon uppfattat det som om Tommy hittar ett lugn i musiken, ett lugn som han annars inte har.
– Ja det är det närmaste jag man kan komma. Jag tror att man har flera jag än två. Som kineserna säger vi har 1 000 jag. Man byter celler var tionde år. Herregud, jag är inte alls samma person som den rösten i programmet Kika Digga Ding, 1974, säger han.
– All längtan och all idé om vad livet är kommer jag närmast när jag sjunger, fortsätter han.

Tommy Körberg, 1974, i programmet Kika Digga Ding.

För Tilde förklarar Tommy vad musiken har betytt för honom.
– Utan musiken hade jag legat ganska risigt till. Min inre oro och så. Det hade nog kunnat bli allt möjligt. Från alkoholiserad journalist till uteliggare tror jag, säger han.

Tack Tommy Körberg för att du öppnar upp och berättar.

Dela vidare så fler får ta del av Tommys starka berättelse.