Tonåringar hittar plånbok full med kontanter och jublar – när de ser vem de tillhör ändrar de sig plötsligt

Att tappa bort eller bli bestulen på sin plånbok är otroligt stressande och ångestladdande. Kontokort går att spärra och ersätta som tur är, det gör däremot inte kontanterna.

De finns fortfarande de som bär mycket kontanter på sig, speciellt äldre människor som inte vuxit upp med att göra sina ärenden på internet. För dom skulle det vara en enorm motgång ekonomiskt om de blev av med sina pengar.

När Makhia och Makyla, 14 år, hittade en plånbok i snön, fylld med kontanter till ett värde av nästan tusen kronor, var det frestande att ta pengarna och inte säga det till någon. Men trots att de visste att ingen skulle kunna ertappa dem så fanns det inte på deras världskarta att göra så.

Såg vem plånboken tillhörde och lämnade tillbaka den genast

Makhia och Makyla tittade efter körkort eller ID och insåg att plånboken de höll i handen tillhörde en gammal marinkårssoldat vid namn Marc, som skadat sig i tjänst och därför var funktionshindrad numera.

”Min farfar…”

Marc, som letat förtvivlat efter plånboken, hade gett upp hoppet om att få tillbaka sina pengar. Vad han inte visste var att plånboken hamnat i händerna på rätt tonåringar.

”Min farfar är också en veteran. Jag skulle avskytt om det där hände honom. Så jag visste att jag bara var tvungen att lämna tillbaka den.”, säger Mayla enligt Goods News Network.

Med hjälp av sin äldre syster tog pojkarna reda på var mannen bodde, och gick dit för att själva överlämna plånboken med allt innehåll.

De här tonåringarna hade kunnat ta pengarna utan att någon hade märkt, men istället tog de reda på mannens adress och återlämnade plånboken. Detta visar att man inte ska dra alla över samma kam. Dela för att hylla dessa pojkar.