FOTO: Shutterstock (Obs. genrebild)

Tonåringarnas dödslek utsatte tvåbarnsmamman för livsfara – nu vädjar polisen till allmänheten

I den livsfarliga leken kastar sig ungdomarna framför bilar bara för att hoppa undan i sista sekund.

Nu varnar polisen allmänheten.

– Det här beteendet är inte acceptabelt och framför allt fullkomligt livsfarligt, skriver Polisen nordvästra Skåne.

Det var tidigare i maj som polisen gick ut med sin varning.

”För några dagar sedan framfördes ett blåljusfordon i mycket hög fart på väg på ett uppdrag i Helsingborgs kommun. Fordonet, med ljud- och ljussignaler, passerade då en busshållplats där ett flertal ungdomar uppehöll sig”, skriver Polisen nordvästra Skåne på sin Facebook.

”Men en av ungdomarna gör ett fullkomligt huvudlöst och livsfarligt beslut. Istället för att låta utryckningsfordonet passera så springer han fram till motsatt körbana där räddningsfordonet kommer i runt 120 kilometer i timmen.”

Polisen: Det här beteendet är inte acceptabelt

Personen ska sedan ha sprungit fram till mittvajern i körbarn med avsikt att hoppa över. Det tunga räddningsfordonet blev tvungen att bromsa kraftigt samtidigt som de signalerade ”med allt vad fordonet har”.

”Det gör att pojken/unga mannen tvekar och springer tillbaka till sina skrattande och filmande kamrater på busshållplatsen”

”Det här beteendet är inte acceptabelt och framför allt fullkomligt livsfarligt. Inte bara för individen utan också för blåljuspersonalen. Föraren bedömde det som ett ”chicken race” för att se vem som vågade komma närmast fordonet”.

Tvåbarnsmamman: Jag utgick från att de skulle stå där

En 38-årig tvåbarnsmamma vittnar i Expressen om att hon råkat ut för en likande händelse.

När hon kom körandes hoppades plötsligt en ung kille ut framför bilen. Innan dess hade hon sett ett ungdomsgäng, bestående av både killar och tjejer, stå vid vägkanten.

– Jag utgick från att de skulle stå kvar där. Som tur var körde jag bara i 20 kilometer i timmen, så det hände inget. Hade jag inte haft min son i bilen skulle jag stannat och skällt ut dom, säger mamman till Expressen.

Polisen är på det klara med att det här beteendet bör försvinna med tanke på vilka konsekvenserna kan bli.

”Vi behöver inte nämna mer i detalj vad en kollision mellan ett fordon på flera ton i 120 kilometer i timmen och en oskyddad människa innebär…inget att skratta åt i alla fall”, skriver de på Facebook.

 

Nu hjälper vi polisen att dela deras varning så vi slipper allvarliga olyckor!