Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Trafikverket varnar: Här är barnens nya livsfarliga lek framför tågen.

Barnen leker vid järnvägsspåret och tävlar om vem som kan stå kvar på spåret längst. Nu går Trafikverket och skolpersonal ut med en varning. Nu måste dödsleken få ett slut.  

Här är leken som kan kosta barnen livet.

De springer över järnvägsspåren, tävlar om vem som kan stå kvar längst på spåret och ska stå så nära ett framrusande tåg som möjligt. Men nu har Trafikverket fått nog och går ut med varningar till föräldrarna.
– Det har kommit till skolans kännedom att elever leker vid järnvägen. Siste man framför tåget hade vunnit, säger Britt-Marie Wangmo, rektor för Bäckaskolan i Gnosjö, till Kvällsposten.

Det var Trafikverket som först fick nys om vad som pågick vid järnvägsövergången som ligger 500 meter från Bäckaskolan i Gnosjö, Jönköping.
”Vi har fått veta att barn och ungdomar leker eller tävlar vid järnvägsspåret i Gnosjö. Det är både livsfarligt och förbjudet! Tågen är både fler, tystare och snabbare än vad många tror och det tar lång tid att få stopp på ett tåg.” skriver Trafikverket i ett meddelande till föräldrarna som Kvällsposten publicerar.

Ingen olycka har ännu inträffat, men fortsätter leken är det bara en tidsfråga innan något allvarligt händer.

Sprid gärna detta så fler blir uppmärksamma om den farliga leken som sker vid järnvägsövergångar.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.