Trollkarl har försvunnit helt – efter att han skulle göra det här enkla tricket

Ett trolleritrick har gått otroligt snett i Indien. Trollkarlen Mandrake är försvunnen efter ett misslyckat utbrytartrick.

Fastkedjad i en bur sänktes trollkarlen ned i floden Ganges och kom aldrig upp till ytan igen, enligt nyhetsbyrån AFP.

För 21 år sedan genomförde trollkarlen Jadugar Mandrake (på svenska Trollkarlen Mandrake) ett trick där han satt fastbunden i låsta kedjor i en låda av skottsäkert glas. Han sänktes ned i floden Ganges i indiska Calcutta från en bro och 29 sekunder senare möttes han av publikens jubel efter att ha klarat tricket och tagit sig upp till ytan igen.

Samma plats men andra förutsättningar

Den i dag 40-årige Chanchal Lahiri som går under artistnamnet Mandrake, bestämde sig i år för att göra samma trick igen på samma plats.

– Om jag kan öppna den blir det magiskt, men om jag inte kan det blir det tragiskt, sa Chanchal Lahiri innan han sänktes ned, enligt nyhetsbyrån AFP.

Har försvunnit i floden Ganges

Han bands fast med kedjor och rep denna gång och placerades i en gallerbur och sänktes sedan ned i floden med hjälp av en kran.

Men den här gången gick det inte.

Mandrake är försvunnen och en stor sökinsats pågår längs floden Ganges i hopp om att hitta trollkarlen.

– Vi letar fortfarande, säger en av 40-åringens anhöriga, som bevittnade försöket tillsammans med ett stort medieuppbåd och poliser.

Redan för sex år sedan försökte Mandrake att genomföra just det här tricket för andra gången. Men då blev han påkommen av besvikna åskådare som hade sett hur han tog sig ut ur buren genom en specialbyggd dörr. Det var antagligen tredje gången gillt när han nu 21 år senare skulle ge sig på tricket en tredje gång och överraska sin publik.

Klippet nedan är från 2013 när Jadugar Mandrake gjorde tricket för andra gången:

Sprid gärna vidare i hopp om att familjen får tillbaka sin trollkarl Mandrake vid liv.