Trump river Obamas klimatregler – tror globala uppvärmningen är ”en bluff”

Den globala uppvärmningen är en bluff, det menar USA:s nye president Donald Trump som vill ta bort kraven på minskade växthusgaser. Under måndagen skrev han under en presidentorder som går emot tidigare presidenten Barack Obamas klimatpolitik.

Under Barack Obamas tid som president införde han en reglering som heter Clean Power Plan. Regleringen syftar till att värna om klimatet och tvingar därför delstater att minska utsläppen av växthusgaser från kraftverk. Detta gillades inte av nye presidenten Donald Trump, som under måndagen skrev under en ny presidentorder. 

Pixabay

Trumps nya order tar bort de regler som skapats för att minska metanutsläpp, samt tar bort gränsdragningen för hur mycket federala myndigheter ska anpassa sin verksamhet efter klimatet. 

Enligt Sveriges Radio ska Trumps talesperson ha sagt att syftet med den nya presidentordern är att skapa tusentals nya jobbmöjligheter, men enligt USA:s nationella radio NPR finns en annan agenda. De menar att Trump har som mål att göra USA självförsörjande på energi. 

Donald Trump har tidigare kallat den globala uppvärmingen för ”en bluff”, vilket flera miljöorganisationer i USA protesterat högt mot. 

Wikimedia Commons

Efter att Sveriges Radio rapporterat om att Donald Trump skrivit under på en ny presidentorder stod det klart att Barack Obamas Clean Power Plan inte kommer att kunna tas bort helt och hållet enbart genom ordern. 

Donald Trump tror inte på den globala uppvärmningen och väljer därför att jobba emot det som orsakar den istället för att tänka på miljön. Genom att höja rösterna tillsammans kan man göra skillnad. Dela gärna om du tror att vi måste ta den globala uppvärmingen på allvar.