Trump tillbaka i Vita huset – uppmanar folk att inte vara rädda för corona: ”Jag kanske är immun”

Foto: Facebook

Donald Trump är tillbaka i Vita huset – efter tre nätter på militärsjukhus.

Den coronasmittade presidenten hävdar i en ny video att han kan vara immun mot covid-19.

– Jag vet att det fanns en risk, en fara, men det är okej och nu är jag bättre. Och kanske är jag immun, inte vet jag, säger Trump i klippet.

Den amerikanske presidenten lades in på sjukhus i fredags vid 18-tiden. Då fördes Donald Trump, som konstaterats smittad av covid-19., till militärsjukhuset Walter Reed.

Där har han behandlats efter att bland annat haft hög feber och sjunkande syrenivåer.

Flera andra nära människor runt presidenten såsom hustrun Melania och Hope Hicks, nära rådgivare, har också testats positivt för coronaviruset.

Under söndagen tyckte Donald Trump att det var dags att titta ut från sjukhuset – så han åkte en biltur för att vinka till anhängarna som tagit sig dit. Detta meddelade presidenten på Twitter där han tackade sjukhuspersonalen – och förklarade varför han ville vinka till sina fans i bilen.

”Jag tycker också att alla härliga patrioter här utanför förtjänar en överraskning. De har varit ute där länge, och de viftar med sina Trump-flaggor, och de älskar vårt, så, jag berättar inte för någon annan än er, men jag kommer att göra ett litet överraskningsbesök”, sa Trump i ett videoklipp då.

Dr. James P. Phillips, som arbetar på sjukhuset där Trump vårdas, han offentligt kallat beslutet för ”vansinne”, och sagt att det hela liknar en teater. Ett uttalande som fått medhåll från flera läkare och medicinska experter, det rapporterar TV4.

På måndagen och efter tre nätter kunde presidenten transporteras tillbaka i helikopter till Vita huset. Där ska han fortsätta sin karantän. I ett officiellt klipp från Trumps stab kan man se hur presidenten åker helikopter till Vita huset till tonerna av filmmusik:

Trump ”mår bättre än på 20 år”

När han landade med helikopter hade den 74-årige presidenten som bland annat fick steroidläkemedel, hävdar att han nu mår bättre än på 20 år.

210 000 människor i USA som smittats av viruset har dött under pandemin.

I ett nytt videoklipp som lades upp natten till tisdagen svensk tid säger presidenten att han ”kanske är immun”.

– Jag vet att det fanns en risk, en fara, men det är okej och nu är jag bättre. Och kanske är jag immun, inte vet jag, säger Trump i klippet som lades upp under natten svensk tid.

Presidenten vill uppmana befolkningen att inte låta coronaviruset fullständigt ta över ens liv.

– Jag har lärt mig så mycket om coronaviruset. Och en sak är säker: Låt det inte dominera er, var inte rädda för det, säger presidenten.

Han fortsätter:

– Två dagar sedan, jag kunde ha lämnat för två dagar sedan. Jag mådde jättebra, bättre än jag gjort under en lång tid.

Trump har fått hård kritik bland annat för den bilresa han genomförde för att hälsa på folk genom bilrutan. Både CNN och Washington Post rapporterar om missnöje i säkerhetsstaben runt presidenten.

– Först ska de ta en kula för killen. Nu ska de få corona, sade en hög medarbetare i staben till Washington Post.

Här kan man se videoklippet i sin helhet.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.

Exit mobile version