Smittade Trump lämnade sjukhuset för att hälsa på fansen – totalsågas av läkare: ”Det här är vansinne”

Mitt under pågående valkampanj i USA insjuknade president Donald Trump i covid-19, och fick föras till sjukhus med helikopter. Så fort nyheten blivit offentlig började fans att samlas utanför sjukhuset där Trump vårdas, vilket gjorde att den coronsmittade presidenten tog sig ut för att hälsa. Nu kritiseras han av läkare som kallar bilfärden för ”vansinne”.

Det var under fredagsmorgonen, svensk tid, som världen möttes av beskedet att USA:s president Donald Trump smittats av covid-19.

Enligt Dagens Nyheter ska Hope Hicks, nära rådgivare till Donald Trump, ha testats positiv för covid-19 under natten till fredag, vilket rapporterades av amerikanska medier och kort därefter bekräftades av Trump. Beskedet fick Trump och hustrun Melania att testa sig för viruset, och provresultaten visade positivt även hos dem.

Trump: Har testats positiv för COVID-19

Tidigt på fredagsmorgonen svensk tid tog Trump till sin Twitter för att meddela följarna om sjukbeskedet. Presidenten fick flygas med helikopter till sjukhus, då han tillhör riskgruppen på grund av sin 74-åriga ålder, och är överviktig enligt hälsotester som utfördes nyligen, det skriver DN.

Enligt DN hade Donald Trump milda symptom och ska därför ha varit pigg och på bra humör. Han vårdas på militärsjukhuset Walter Reed, där fans har samlats utanför för att visa sitt stöd.

Trump tog sig ut från sjukhuset

Under söndagen tyckte Donald Trump att det var dags att uppmärksamma anhängarna som tagit sig till sjukhuset, varpå han planerade en biltur utanför för att vinka till dem. Detta meddelade presidenten på Twitter.

”Vi får positiva rapporter från läkarna. Det här är ett otroligt sjukhus. Jobbet de gör är helt fantastiskt och jag vill tacka allihopa. Sjuksköterskorna, läkarna och alla som jobbar här. Jag har också fått träffa soldater och utryckningspersonal, och vilket gäng de är. Jag tycker också att alla härliga patrioter här utanför förtjänar en överraskning. De har varit ute där länge, och de viftar med sina Trump-flaggor, och de älskar vårt, så, jag berättar inte för någon annan än er, men jag kommer att göra ett litet överraskningsbesök”, sa Trump i videon.

Läkaren: ”Det här är vansinne”

Flera videoklipp visar Trump när han tagit sig ut från sjukhuset för att vinka till sina följare från bilen, ett beslut som kritiserats av läkare då han är smittad av covid-19.

”Vi har entusiasm som förmodligen ingen annan har”, säger Trump i videon.

Han tillägger:

”Det har varit en intressant resa och jag har lärt mig mycket om covid-19”.

Dr. James P. Phillips, som arbetar på sjukhuset där Trump vårdas, han offentligt kallat beslutet för ”Vansinne”, och sagt att det hela liknar en teater. Ett uttalande som fått medhåll från flera läkare och medicinska experter, det rapporterar TV4.

Vi vill veta vad du tycker. Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required