Turister varnas för lömsk metod i semesterparadiset: Därför ska du vara extra varsam för drinkar

.

Turister har fått sina tillhörigheter stulna och blivit drogade – mitt under semestern. 

Nu varnas de för bedragarnas fula knep, skriver Mirror.

Det är i Benidorm på den spanska Costa Blanca-kusten, dit flera svenska charterbolag anordnar resor, som flera brittiska turister har drabbats av tjuvarnas fula knep.

Benidorm. Foto: Shutterstock

Enligt Mirror ska britter ha blivit av med sina pass, plånböcker och bagage – direkt när de anlänt till sina hotell efter att ha kommit dit från flygplatsen med flygbussar.

Bedragarnas fula knep i Benidorm

Bedragarna ska ha tagit till med fula knep. Enligt uppgifter ska en del ha satt sig i baren bredvid turister och låtsats själva vara turister, för att sedan – när turisterna tittar bort – ha spetsat drinken.

En man ska ha hittats på stranden efter att hans vänner rapporterat att han saknats. Han hade då fått sin drink spetsad och blivit rånad på sin mobiltelefon och plånbok, uppger Mirror som skriver att det nu sprids uppmaningar på Facebook om att folk ska hålla sina drinkar under uppsikt.

Foto: Shutterstock

Enligt andra uppgifter ska brittiska turister nu varnats för ficktjuvar som klätt ut sig till prostituerade. Enligt The Sun riktar de in sig på män som är på väg hem till hotellet efter en utekväll.

En kvinna ska ha gripits och anklagas nu ha stulit 400 pund från en brittisk turist, samtidigt som en äldre man blivit av med en klocka till ett värde av 5 000 pund, skriver The Sun.

Dela artikeln för att varna eventuella vänner som ska resa till Spanien i sommar!