Turisterna tror att dessa djur är får, tittar närmare och inser att de har helt fel

Turister på ett kryssningsfartyg fick nyligen vara med om ett fantastiskt ögonblick, på en av de mest avlägsna platserna på jorden.

 

 

 

Facebook/SiberianTimes

Det var vid de karga bergen på Wrangels ö, i Norra ishavet utanför nordöstra Sibirien, som turisterna fick sitt livs naturupplevelse.

Från båten trodde turisterna att de såg massvis med får som rörde sig längs bergssidorna. Men när de tittade närmare insåg de att det var en helt annan typ av djur som samlats i hundratals.

Facebook/SiberianTimes

Sanningen? Hundratals isbjörnar hade samlats tillsammans på den arktiska kusten för att kalasa på en strandad val.

Kadavret på stranden var ett hett villebråd björnarna och verkade mätta många magar, inklusive familjer med upp till fyra ungar.

”Det fanns minst 230 isbjörnar där, inklusive enstaka hanar och honor med isbjörnsungar”, säger en talesperson för naturreservatet på Wrangels ö, enligt The Dodo.

Facebook/SiberianTimes

Med bara cirka 25 000 isbjörnar kvar i det vilda, lyckades turister på båten se ungefär en procent av den totala populationen på en och samma gång. Rätt fantastiskt, eller hur?

Facebook/SiberianTimes

Det är en välkommen syn att se så många isbjörnar få en hälsosam måltid, särskilt eftersom hoten mot arten är väldigt allvarliga. På grund av smältande is i Arktis kan isbjörnar bli strandsatta och inte komma ut på isarna för att jaga säl och fylla på fettdepåerna.

Om vi människor inte lyckas bromsa klimatförändringarna kan alla vilda isbjörnar vara borta år 2100, forskarna på Polar Bears International.

Isbjörn
CosmosMagazine

Lyckligtvis behövde inte dessa fina isbjörnar oroa sig för mat, åtminstone för en liten stund! 

För turisterna på denna kryssning blev resan ett minne för livet och jag hade önskat att jag också fick vara med här. Men tills vidare får vi passa på att njuta av de fantastiska bilderna från denna speciella händelse. 

Dela gärna vidare detta ögonblick med alla du känner på Facebook, så att fler kan få njuta av dessa unika fotografier!