TV-kocken Tareq Taylor har brutit nacken

Kocken Tareq Taylor, 50, har brutit nacken i en kitesurfing-olycka.

Via Instagram berättar han om olyckan.

”Samtidigt tackar jag min lyckliga stjärna för att jag har kvar känsel och rörlighet i både armar ben”, skriver han.

Kocken Tareq Taylor, 50, meddelar via sin Instagram-sida att han har brutit nacken.

Tareq Taylor har brutit nacken

I lördags var han med i en kitesurfing-olycka, men hade änglavakt.

”Ett olyckligt fall ledde till att jag bröt nacken, 5:e kotan. Samtidigt tackar jag min lyckliga stjärna för att jag har kvar känsel och rörlighet i både armar ben. Jag har förstått på läkarna att jag lika gärna kunde blivit förlamad från nacken och ner”, skriver han på sin Instagram-sida.

Tackar för stödet: ”Ni är underbara”

Under tisdagen stelopererades nacken för att det inte ska ske någon försämring framöver.

View this post on Instagram

Man tror att man är odödlig tills det händer. I lördags så råkade jag ut för en kitesurfingolycka. Ett olyckligt fall ledde till att jag bröt nacken, 5:e kotan. Samtidigt tackar jag min lyckliga stjärna för att jag har kvar känsel och rörlighet i både armar ben. Jag har förstått på läkarna att jag lika gärna kunde blivit förlamad från nacken och ner. Nu blev det inte så, och igår blev jag stelopererad i nacken så att det inte heller ska ske någon försämring framöver. Jag vill också passa på att rikta ett enormt stort och ödmjukt Tack till alla ni som har hjälpt mig sedan detta hände. Till dig som hjälpte mig i vattnet i Habo Ljung, till ambulanspersonalen, till sjukhuspersonalen, till min familj, till mina kollegor – ni är underbara och jag vill aldrig vara utan er❤️❤️❤️ Livet är är ju underbart och jag tänker fortsätta att vara en del av det❤️❤️❤️ Kärlek till er alla❤️❤️❤️ #världensbästasjukhuspersonal #kärlek #tackarminlyckligastjärna

A post shared by Tareq Taylor (@tareqtaylor) on

Samtidigt passar Tareq Taylor på att tacka alla som stöttat och hjälpt honom sedan den otäcka olyckan.

”Tack till alla ni som har hjälpt mig sedan detta hände. Till dig som hjälpte mig i vattnet i Habo Ljung, till ambulanspersonalen, till sjukhuspersonalen, till min familj, till mina kollegor – ni är underbara och jag vill aldrig vara utan er”, skriver han.

Vann ”Kockarnas Kamp”

Tareq Taylor var med i TV4-programmet ”Kockarnas kamp” 2017 där han gjorde storsuccé och vann.

Efter succén i programmet blev han programledare i SVT-programmet ”Trädgårdstider” och har även synts i SVT:s ”Morgonstudion”.

Krya på dig, Tareq!

Lämna gärna din hälsning till TV-kocken i kommentarsfältet.