Två chefer i Karolinskas ledning har vaccinerats – gick före i kön och bröt mot sjukhusets regler

Vaccineringen i landet är i full gång och bland de som prioriteras högt är vårdpersonalen.

Men enligt uppgifter från DN har två personer ur Karolinskas högsta ledning trotsat sjukhusets prioritering och vaccinerats sig själva istället.

– Vi har en tydlig prioritering, och tittar nu på om det finns en förklaring, säger Kim Sjölund vid sjukhusets presstjänst till tidningen.

Sedan vaccinationen startades i Sverige har tusentals personer fått första dosen som ska skydda mot corona.

Men även om det är i full gång är coronapandemin långt ifrån över.

Trots den rådande situationen rapporterades det fortfarande om människor som trotsar coronarestriktionerna.

För en tid sedan kom till exempel uppgifter om en stor ökning av utlandsresor inför det kommande sportlovet – trots den rådande och fortsatta situationen.

Foto: Shutterstock

Framförallt är det resor till Kanarieöarna som de svenska resenärerna bokar in sig på.

– Det är det enda som är aktuellt inför sportlovet. Jämfört med ett normalår är det visserligen väldigt, väldigt få som bokar. Men så finns det inte så många resor och öppna hotell att välja mellan, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig på researrangören TUI, till TT.

Nu kommer ett till överraskande besked.

Vaccinerats trots prioriteringslista

Två ur Karolinskas högsta ledning har nu gått mot sin egen priotieringslista.

Sjukhuset som har satt upp sin egen vårdpersonal som prio ett för att få vaccination mot corona, har nu gått emot sitt eget uttalande.

När kan man få coronavaccin?
Foto: Shutterstock

Enligt uppgifter till DN har de två personerna från ledningen vaccinerats mot viruset.

Sjukhuset ska nu granska händelseförloppet, säger Kim Sjölund vid presstjänsten. Hon kan inte svara på om dessa personer arbetat kliniskt.

– Det är två personer i ledningsgruppen som har vaccinerats. Vi ska undersöka om det finns någon förklaring till att två personer i ledningsgruppen har vaccinerats, säger Sjölund till tidningen.

– Vi vet att det kan förekomma att personer utanför de prioriterade grupperna vaccinerats för att man fått doser över och att man då kallar in personal för att inte slänga något vaccin. Men det finns en tydlig prioriteringsordning, och vi ska titta på om det finns en förklaring.

Enligt Karolinska har de två personerna vaccinerats på sjukhuset.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);