Terese Alvén är död – blev 37 år: Inga ord gör känslan rättvisa

Tvåbarnsmamman och hälsoinfluencern Terese Alvén är död – blev 37 år

Tvåbarnsmamman och hälsoinfluencern Terese Alvén har somnat in.

Natten till tisdag tog hon sitt sista andetag, skriver Aftonbladet.

– Även om utgången har varit väntad och Terese har valt att förbereda sig på det värsta så dämpar inte det smärtan man känner när det väl händer, säger maken Glenn Boström till Aftonbladet.

Hon blev 37 år.

Tvåbarnsmamman och hälsoinfluencern Terese Alvén drabbades av en aggressiv form av äggstockscancer.

I lördags, fyra dagar efter att hon fyllt 37, beslutade hon sig för att vara sövd sin sista tid i livet.

Nu är hon död, rapporterar Aftonbladet. Hon tog sitt sista andetag natten till tisdag.

– Inga ord gör känslan rättvisa. Även om utgången var varit väntad och Terese har valt att förbereda sig på det värsta så dämpar inte det smärtan man känner när det väl händer. Vår förhoppning är att Terese nu får lugn och ro och frid, säger maken Glenn Boström till Aftonbladet.

Komplikationer efter operation

Genom sina böcker, sin blogg och sitt konto på Instagram har 37-åriga Terese Alvén inspirerat människor att leva ett hälsosamt liv i rörelse.

I sommar väntade hon och maken Glenn sitt tredje barn, men bara några veckor in i graviditeten förändrades allt.

Terese hade fått en cysta som växt sig stor på hennes högra äggstock. Läkarna opererade bort cystan, men i vecka 20 uppstod det komplikationer och paret valde att avbryta graviditeten.

– Det var väldigt tufft, men vi tog oss igenom det, sa maken Glenn Boström tidigare till Expressen.

Det visade sig att cystan var vad som kallas en borderlinetumör, en sorts cellförändring som inte är cancer och varken elak- eller godartad.

View this post on Instagram

Att träna tillsammans. Jag älskar det. Började min karriär som 16-årig aerobicsinstruktör. Sedan dess har jag njutit av att få inspirera andra, och inspirerats av andra, under otaliga gruppträningspass. Sedan jag blev mamma för snart nio år sedan har jag även adderat träning och rörelseglädje ihop med familjen. Varje vecka tränar jag två timmar tennis. Förutom lusten till sporten är gemenskapen på plan lika viktig. Och sist men inte minst har löpningen gett mig energi, vänner och upplevelser. Kraften i att träna tillsammans. Den är stark. Och jag ser fram emot att fortsätta ha den som ett nav i mitt liv hela livet. Oavsett om det handlar om tennis, familjetid, löpning eller gruppträning. Foto: Ryno Quantz. #yeahrunning #rörelseglädje #tränatillsammans #träningsglädje #tjejmilen #gemenskap #tränaihop @tjejmilensthlm @craftsportswearswe

A post shared by teresealven.se (@teresealven) on

Terese Alvén drabbades av äggstockscancer

I mars fick Terese återigen ont i magen. En funktionell cysta upptäcktes på vänster äggstock, men trots att läkarna konstaterade den som ofarlig höll smärtan i sig.

I slutet av april lades Terese in på Danderyds sjukhus i Stockholm och blev diagnostiserad med en ovanlig och aggressiv form av äggstockscancer, där upphovet var cystan som opererades bort i vintras.

Sedan dess har Terese legat kvar på sjukhuset. Via sin blogg och Instagram-konto, med över 10 000 följare, har Terese inspirerat människor till ett liv i rörelse. De senaste veckorna har både maken Glenn och hennes vän Jane Haglund hjälpt till att uppdatera hennes blogg.

Dessutom har en insamling till Cancerfonden startats i Terese namn.

Sövd sin sista tid i livet

Terese 37:e födelsedag blir hennes sista. Cancern har spridit sig och hon har både svårt att hålla sig vaken och är svag.

I lördags beslutade hon, i rådslag med läkaren, att vara sövd sin sista tid i livet och Terese har tagit farväl av vänner och familj.

– Jag lovade henne att jag ska ta hand om barnen, att jag ska finnas för barnen, att jag ska säkerställa att de alltid minns mamma, säger Glenn till Expressen.

Läkarna visste då inte hur lång tid hon hade kvar att leva. Men på tisdagen kom beskedet att hon somnat in.

”Hon ska finnas med i deras liv”

Maken Glenn och barnen Charles, 8, och Tilde, 6 har varit med henne dygnet runt. Och trots att barnen fortfarande är unga förstår dem vad som sker med sin mamma.

Den sista tiden tillsammans ville Terese spendera med att prata om alla de fina minnen familjen har haft tillsammans, snarare än hennes mående och det som sker just nu.

– Vi pratade om de fina minnen vi har. Jag lovade henne att jag ska ta hand om barnen, att jag ska finnas för barnen, att jag ska säkerställa att de alltid ska minnas mamma. Hon ska finnas med i deras liv, även om hon inte kommer vara här fysiskt, sa Glenn Boström tidigare till Expressen.