Ulf Kristerssons utspel i riksdagen: ”Socialdemokraterna har tappat kontrollen”

.

Ulf Kristersson (M) går till attack mot statsminister Stefan Löfven (S) – och menar att han tappat greppet om både Sverige och regeringen.
Samtidigt slår Löfven tillbaka.
– Jag är allvarligt oroad. För Sverige har stora problem och medan problemen växer så tappar Socialdemokraterna kontrollen, säger Kristersson i riksdagens talarstol uppger TT.

På onsdagsmorgonen inleddes partiledardebatten i riksdagens kammare i Stockholm. Detta alltså bara dagar efter den uppmärksammade och direktsända debatten mellan partiernas ordföranden i SVT:s ”Agenda”.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson var inte oväntat kritisk till regeringens förda politik. Han beskriver det som att regeringspartiet Socialdemokraterna har ”tappat kontrollen” – över både landet och regeringen.

– Jag är allvarligt oroad. För Sverige har stora problem och medan problemen växer så tappar Socialdemokraterna kontrollen. Först över Sverige och sedan över själva regeringen, säger Kristersson (M) i riksdagens talarstol, uppger TT.

I det senare menar pekar M-ledaren på att vice statsminister Isabella Lövin (MP) ”öppet tillrättavisat” statsministern om regeringens migrationspolitik.

STOCKHOLM 20191013
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) anländer till söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda.
Foto: Fredrik Sandberg / TT 

– Nu måste vi se till att de som kommer till Sverige också kommer in i samhället. En förutsättning är minskad invandring nu, säger Kristersson.

Statsministern beskriver läget i annorlunda ordalag.

– Människor lever sina liv, gör sin plikt och kräver sin rätt, säger Stefan Löfven (S) i riksdagens talarstol, uppger TT.

Han fortsätter:

STOCKHOLM 20191013 Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven (S) anländer till söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda. Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Vi ska lösa problemen med nya metoder men med samma inställning. Vi gör det gemensamt, ingen ska lämnas efter, säger Löfven.

Han är kritisk till oppositionspartiernas budgetförslag.

– Men mot det gemensamma samhällsbygget har alltid stått idéer om att ensam är stark. När jag läst de borgerligas budgetmotioner så inser jag att de har samma idéer i dag som för 80 år sedan. Det här är idéer som leder till att människor blir ensamma och Sverige blir svagt, säger Löfven.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

TV: Sveriges alla statsministrar genom tiderna (hur många kan du?)