Ulla, 74, får inte köpa biljett till Allsång på Skansen ensam – säljer endast biljetter i par: ”Så besviken”

Pensionären Ulla Andersson, 74, lever ensam och har inte råd att unna sig många nöjen, men något hon sett fram emot länge var att gå på Allsång på Skansen i sommar. Dock stötte Ulla på problem på vägen, då de endast säljer biljetter i par. 

– Jag tycker faktiskt att det är diskriminerade och det känns ännu jobbigare då att vara ensam när man nu dessutom ska hindras från att göra grejer, säger Ulla Andersson till Aftonbladet

74-åriga Ulla Andersson är änka sedan flera år tillbaka. Hon har inte haft mycket pengar att lägga på roliga aktiviteter på somrarna, men Allsång på Skansen har blivit lite av en tradition. Det är också något hon kunnat uppskatta ensam. 

Förra året förbjöd man publik på Allsången, med anledning av pandemin. Den sommaren blev en rastlös sådan för Ulla, som brukade gå på Allsången varje tisdag. När de i år meddelade att publik var välkomna igen såg hon fram emot en roligare sommar. 

Sanna Nielsen, programledare för Allsång på Skansen.
Foto: TT

Säljer inga singelbiljetter

Men när Ulla försökte köpa biljett gick det inte. Hon ringde då till biljettansvariga som förklarade att man måste köpa biljetter i par, då stolarna framför scenen kommer att vara placerade i grupper.

– Jag blev så arg, upprörd och ledsen. Jag sa att ”är det bara jag som är ensam och vill gå på allsången”? Det här är inte klokt. Kan de inte åtminstone göra en rad med enskilda stolar för oss som är ensamma och så får det väl vara först till kvarn då? Det här innebär att jag inte kan gå en enda gång i sommar, säger Ulla till Aftonbladet.

”Diskriminerande”

Ulla vill inte be sina vänner lägga pengar på biljetter för hennes skull, och hon tycker att det är diskriminerande mot alla som inte har någon att gå med. Hon poängterar att hon är både ledsen och besviken över att hon inte ska kunna gå på grund av det här. Hon menar att Skansen borde funderat ut en annan lösning. 

– Jag tycker faktiskt att det är diskriminerade och det känns ännu jobbigare då att vara ensam när man nu dessutom ska hindras från att göra grejer. Det är redan lite känsligt det här med att vara ensam ändå och leva själv och det är mycket som handlar om par hela tiden. Och så försöker man vara lite duktig och aktivera sig ändå. Och så får man höra det här.

Skansens förklaring

Lisa Larsson, strategisk kommunikatör på Skansen, säger att det varit svårt att hitta en lösning gällande placeringar när taket tillåter endast 500 personer i publiken. 

– Det här har varit en jättesvår avvägning. Framför allt förstår och respekterar vi hennes upplevelse och känslor. Det var varit en svår balansgång att försöka ordna ett covid-säkert ”Allsång på Skansen” i år för så många som möjligt att ta del av, säger hon till Aftonbladet.

Vad tycker du om det här upplägget? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.

Äntligen Allsång!Bland årets artister som gästar folkkära programmet hittar vi bland annat Peter Jöback och Arvingarna! 👍😃😍Vad tycker ni om gänget som kommer bjuda på fin sommarallsång? 👍❤😃

Posted by Nöjeslivet on Tuesday, June 15, 2021

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required