Ullaredsprofilen Ola-Conny om rädslan – efter trängseln på Gekås: ”Dödsångest”

Ola-Conny tycker att Gekås gör vad de kan för att kunderna ska kunna handla tryggt i coronatider. Men han sticker inte under stolen med att han själv känt sig lite orolig då och då, rapporterar Aftonbladet.

Flera besökare har larmat om trängsel på varuhuset Gekås. Flera har uppgett att det är väldigt mycket människor i omlopp inne i lokalen och att det därför är svårt att hålla distans.

Ullaredsprofilen Ola-Conny som jobbar i butiken tycker att företaget har gjort vad de har kunnat för att säkerställa kundernas trygghet under pandemin.

Foto: Jonas Ekströmer/ TT/ Bertil Ericsson/TT

Men han förstår att det finns människor som är bekymrade och känner oro för att bli smittade, det har han själv gjort till och från.

– Man hade stundtals lite dödsångest, men innerst inne visste jag att det inte skulle drabba mig. Jag tänkte att jag ska hålla avstånd, jag ska göra allt för att hålla mig frisk, säger han till Aftonbladet.

Inte viruset som tärt mest

Och det har han verkligen gjort också. Under hela pandemin har han försökt att inte umgås med så många, i stället har han varit mycket i skogen, läst tidningar och umgåtts med katten.

Han har till och med valt att neka människor att ta en selfie tillsammans med honom i butiken.

Men det är inte viruset i sig som har tärt mest på Ola-Conny under våren. Utan människors misstro till varandra. För Ola-Conny som är pollenallergiker har det känts extra jobbigt.

– Det var jobbigt. Till sist vågar man ju inte göra någonting. Herregud man är ju bara människa! Man fick gå ut och nysa rejält. Det var jobbigt, säger han till Aftonbladet.

Hoppas att alla blir friska

Nu hoppas han på att alla blir friska och att pandemin försvinner. Själv tycker han i alla fall att det har blivit lite bättre den senaste månaden.

– Det känns skönt. Det känns som man har nått till en liten solig strand, kan man säga. Fast det har varit väldigt molnigt och dimmigt emellanåt, ser man till sist en härlig sandstrand som börjar glittra lite grann. Snart är vi nog där på riktigt kanske. Men det kan jag inte lova, säger han till Aftonbladet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);