Foto: Anders Wiklund/TT/Facebook, Majblommans riksförbund

Ulrikas dotter sålde majblommor – blev rånad på pengarna: ”Det har redan gått för långt”

.

Ulrikas dotter skulle sälja majblommor för att hjälpa fattiga barn. 

Då blev hon rånad på kassan – av tre personer som hotade henne.

– Vi vuxna måste börja ta det här på allvar nu, det har redan gått för långt, säger mamma Ulrika, till SVT:s ”Morgonstudion”

Det var en helt vanlig dag efter skolan som Ulrikas 12-åriga dotter skulle sälja majblommor.

Pengarna från försäljningen av årets majblomma går till arbetet med att bekämpa barnfattigdom i Sverige, och en liten del av förtjänsten går också till de barn som själva säljer blomman.

Plötsligt stegar en kille i 16-årsåldern fram och frågar 12-åringen om hon kan följa med honom till bankomaten. En stund senare rånas flickan i en gångtunnel, där en tjej och en kille anslutit. 12-åringen trycks upp mot en bil och väskan slits ifrån henne innan rånarna försvinner.

Det har gått några dagar och polisen har letat men inte hittat några misstänkta. Ulrika förklarar att dottern mår relativt bra i dag.

– Vårt älskade barn får allt stöd i världen. Av oss, sina systrar, lärare, klasskamrater och deras föräldrar. Hon ska också få prata om det som hänt med personalen på Stockholms stads stödcentrum, säger mamma Ulrika till SVT.

Hon fortsätter:

– Men det här hände runt tre, halv fyra på en vardag. Kan vi vuxna inte ens känna att våra barn är säkra på dagen. Vart är vi på väg, varför säger vi inte att det räcker nu.

Arkivfoto majblomman 2019-försäljning. (Personerna på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra.) Foto: Anders Wiklund/TT/Facebook, Majblommans riksförbund