Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Underbart! Nu kan autistiske Danne bada igen tack vare svenska folket.

När jag hörde om den här historien för första gången i början av den här veckan såg jag svart. Det var någon ligiskt som varit famme och förstört en autistisk pojkes pool. Helt utan aledning. Nu har det gått några dagar och Sverige har hört om den här tragedin. Det har påbörjats privata insamligngar och man har lyckas fixa ihop nästan 80 000 kronor för att köpa en ny pool.

Det är så skönt att se att det finns fullt med vettiga människor där ute och att man kan vända något negativt till något positivt. Nu hoppas jag att det här är sista kaplitet i den här historien och att Danne får en riktigt skön sommar.

 

 

Newsner har tidigare berättat om autistiske Danielle, eller Danne som han kallas, som fick sin pool sönderskuren natten till måndag.

Poolen hjälpte Danne väldigt mycket att klara av vardagen med sitt handikapp. Det var där han kunde finna lugn och känna sig trygg. Men för andra året i rad hade någon ligist varit framme och skurit sönder poolen och hotat att förstöra hela sommaren för Danne.

 Sedan dess har mängder med människor slutit upp bakom Danne. Nästan 80 000 kronor har samlats in och det är bra mycket mer än vad som krävs för att byta ut poolduken.

– Vi har fått en stålpool till Danne, en pool som är omöjlig att skära sönder. Vi ska bygga ett pooldäck runtomkring så att kompisar med rullstolar också ska kunna komma och bada, säger Fredrik Hallstensson, ordförande i Göran Melins insamlingsstiftelse som har hjälpt till med det praktiska, till Sundsvallstidning.

Danne bor i Västernorrland men pengarna har strömmat in från hela landet. Själva poolen av stål är skänkt av ett företag i Stockholm som heter Rio Pool.

Eftersom poolen är i stål kan den grävas ner eller byggas in. Pengarna som samlat in kommer gå till en poolvärmare och till pooldäcket. En annan lokal sponsor har gått in och skänkt utemöbler.

Det enda som behövs nu är människor som kan hjälpa till och bygga poolen.

– Jag efterlyser folk som vill hjälpa till. Poolen ska sättas ihop, pooldäcket i komposittrall ska byggas upp och en del el ska dras, säger Hallstensson till Sundsvallstidning.

 Pengarna som blir över från insamlingen ska gå till något extra till Danne men en bit blir även kvar i stiftelsen för att kunna hjälpa andra funktionsnedsatta barn som behöver stöd.  

 

 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna