Undersköterskan Mia kämpar för att behandla corona-smittade: ”Vi kommer att greja det här”

På Danderyds sjukhus infektionsavdelning råder stort corona-fokus, och läget är hektiskt. En av de som arbetar mitt i smitt-kaoset är undersköterskan Mia Löf, som den senaste tiden testat runt 500 personer. Viruset är dock inget hon själv räds, då hon har en positiv inställning till att bekämpa smittspridningen.

– Jag tror att vi kommer att greja det här. Kan vi bara få folk att bli sjuka pö om pö så har vi kapaciteten, säger Mia Löf till Aftonbladet.

OBS: Personerna på bilden har ingenting med artiklen att göra. Foto: TT

Undersköterskan Mia Löf befinner sig som hon själv beskriver det – i stormens öga, på Danderyds sjukhus. Ändå är hon inte rädd.

Sedan coronaviruset nådde Sverige såg Mias arbetsdagar annorlunda ut. Ett gammalt ambulansgarage i Danderyds sjukhus gjordes om till corona-mottagning, och där har Mia och hennes kollegor hållit till för att testa eventuellt sjuka som hade varit på alpresor och liknande.

Pressbild Danderyds sjukhus

Undersköterskan: Vill göra skillnad

Sedan förra veckan har Mia fått flytta upp för att vara där corona-testade väntar på sina besked, och trots att hon är omgiven av smittade, så går hon in med inställningen att fortsätta jobba och bekämpa spridningen.

– Nu är det som att alla går samman. Vi har blivit påminda om att vi jobbar i vården för att vi vill göra skillnad, säger hon till Aftonbladet.

Dela gärna för att hylla alla hjältar inom vården.