Ung flicka dödar sig själv vid 14 års – då bjuder pappan mobbarna till hennes begravning

När Amy ”Dolly” Everett var 6 år gammal fick hon en möjlighet som skulle förändra hennes liv för alltid.

Den söta flickan belönades ett modellkontrakt och fotograferades med en stor Akubrahatt. De ikoniska australiensiska hattarna är en symbol för den orörd vildmarken i Australien.

Dolly blev snart företagets ansikte utåt och hennes modellbilder spreds över hela landet.

Men berömmelsen kom med ett högt pris – ett pris som ingen någonsin ska tvingas betala.

Vid bara 14 års ålder tog hon Dolly sitt eget liv.

Tyvärr blev Dolly föremål för både en brutal och intensiv mobbning. Hånen och trakasserierna spred sig på nätet och det var svårt vuxna i Dollys närhet att upptäcka.

Vad föräldrarna dock såg var att Dolly ändrades från att vara ”världens roligaste lilla tjej” till att vara uttråkad och ängslig tonåring, som knappt pratade med någon och inte ville gå till skolan.

Enligt mamman Kate fick Dolly flera meddelanden från pojkar som kallad henne ”slyna” och ”hora”, redan för flera år sedan.

”Jag vet inte om 12-åringar vet vad det betyder, de borde inte veta det. Jag brukade säga till henne att ‘Det kommer att bli bättre, du kommer att passa in. Alla försöker passa in och de försöker bara hitta någon att hacka ned på. Ta de inte för hårt”, berättar Kate för News.

Eftersom Dolly bodde på en bondgård långt ute på landet var hon redan lite isolerad, men nätmobbningen förvärrade situationen.

Dolly’s Dream

Hennes far, Tick Everett, sa att dottern bara ville ”undkomma världens ondska” och att hon inte orkade mer.

Dolly begick självmord kvällen den 3 januari 2018.

Föräldrarna beskriver det som ”livets längsta natt”, de kunde bara hålla sin livlösa dotter i sina armar innan ambulansen kom. Det tog många timmar, eftersom familjen bodde så avlägset.

Pappa Tick Everett vet de ”onda” som Dolly hänvisade var hennes mobbare.

Bara några dagar efter självmordet skrev pappan ett långt och känslomässigt meddelande om Dollys liv på Facebook.

Pappan tackade för allt stöd men riktade sig också direkt till de unga människor som drivit dottern till självmord.

”Den här veckan har varit ett exempel på hur sociala medier ska användas, det har också varit ett exempel på hur det inte borde vara. Om vi ​​kan hjälpa till att rädda andra värdefulla liv och undvika lidandet för så många, kommer Dollys öde inte vara förgäves”.

Dolly beskrevs som ”omtänksam, vacker själ” och hennes familj lade även upp en målning som Dolly hade gjort – en mager figur böjd över bakåt.

Riktade sig direkt mot mobbarna

Orden under målningen: ”Tala även om din röst skakar.”

”Detta kraftfulla budskap berättar om det mörka, läskiga stället som vår vackra ängel hade rest till”, skriver pappan.

Pappan riktade också en uppmaning till mobbarna.

”För det första: Om de människor som tyckte detta var ”ett skämt” och fick sig att känna sig överlägsna av den ständiga mobbningen och trakasserierna, se det här inlägget. Snälla kom till vår begravning och bevittna den fullständiga förödelsen ni skapat”.

Dolly’s Dream

Han fortsatte med att uppmana ”de goda krafterna”. Han uppmuntra dem att inte låta mobbningen vinna och att vi alla måste arbeta tillsammans för att stoppa den.

Företaget Akruba Hats, som gjorde Dolly till sitt affischnamn, säger i ett uttalande att de är ”chockade och oroliga”. De har också gått ut i en kampanj för att hjälpa till att sprida medvetenheten om mobbning.

Everett-familjen har skapat en stiftelse i Dollys namn som heter Dolly’s Dream. Stiftelsen hoppas kunna stödja välgörenhetsorganisationer och bidra till positiva förändringar.

Stiftelsens Facebook-sida har översvämmades med hyllningar till Dolly och hennes dröm för en bättre värld.

Dolly’s Dream

Att kunna visa så mycket styrka under denna tragiska omständighet och samtidigt kämpa för att göra en skillnad, det är otroligt starkt av denna familj. 

Ingen ska behöva begrava sitt barn på grund av mobbning, men tyvärr sker det hela tiden, även i Sverige

Dela gärna vidare Dollys tragiska historia för att lyfta detta viktiga ämne och för att göra alla uppmärksamma på vilka konsekvenser näthat kan få. 

Kan vi bara få fler att läsa detta kanske vi kan undvika något självmord i framtiden.