Ung svensk man hittad död efter jordbävningen i Medelhavet

En svensk turist på grekiska ön Kos har dött i jordbävningen som under natten slog till mot delar av Grekland och Turkiet, uppger polisen enligt AP.

Totalt ska två personer ha dött och mer än hundra personer uppges vara skadade. 

© Twitter

Vid de turkiska kuststäderna ska ingen vara allvarligt skadad, enligt AP. 

Svenska UD kan just nu inte bekräfta att en svensk dött, men flera svenskar ska vara skadade, skriver Expressen. En grekisk myndighetsperson uppger för Expressen att den avlidne svensken är en man i 20–25-årsåldern.

– Vi har uppgifter om enstaka skadade svenskar. Vi känner till uppgifterna om en död svensk, men vi kan inte bekräfta dem i nuläget, säger Jessika Garpvall på Utrikesdepartementets presstjänst till SVT vid 09:30-tiden.

UD:s råd till de tusentals svenska turister som finns i området är att följa myndigheternas anvisningar och kontakta anhöriga hemma.

Uppgifterna om den döde svensken är alltså inte bekräftade av UD men ska enligt uppgifter från AP ha befunnit sig på nattklubben White Corner, som rasade i skalvet, skriver SVT.

© Sander van Deventer/TT

Det var vid 01.30-tiden natten mot fredagen lokal tid som skalvet slog till, och flera kring grekiska öarna Kos och Rhodos ska ha vaknat till mitt i natten av jordbävningen.

© Sander van Deventer/TT
© TT

Texten uppdateras.

Publicerad av Newsner