Ungdomar arrangerar stora gatuslagsmål – nu kräver polisen att alla föräldrar agerar: ”Hjälp till”

Polisen larmar om en ny farlig trend bland barn och ungdomar. I ett inlägg på Facebook beskriver dem hur ungdomar arrangerar stora slagsmål på offentliga platser runt om i Strängnäs.

Nu uppmanar de föräldrar att hålla koll på sina barn.

Den nya trenden som utvecklats runt om i Strängnäs oroar polisen.

Enligt ett inlägg på Facebook har det kommit till deras kännedom att ungdomar och barn bestämmer träffar för ”fight club”, slagsmål som sedan filmats och lagts ut i sociala medier.

Foto: Facebook

”Oacceptabelt beteende”

Polisen skriver att arrangemangen är brottsliga och att det rör sig om misshandel.

”Och inte minst ett normbrytande och ett oacceptabelt beteende som polis och kommun aldrig kommer tolerera. Det handlar inte om för få poliser, eller för dåligt med resurser inom kommunen. Det handlar om ett normbrytande beteende, inställning och förhållningssätt hos en del barn/ungdomar som alla måste ta sitt ansvar till att förändra!”, skriver polisen i inlägget.

Vi behöver hjälpas åt!Har du kännedom om vad ditt barn möts av på fritiden? Många föräldrar ställs inför utmaningen…

Posted by Polisen Strängnäs on Wednesday, January 19, 2022

Nu vänder sig polisen direkt till alla vuxna, och framför allt föräldrar.

” Prata med ditt barn, visa intresse och försök med nyfikenhet ta reda på var och vem ditt barn umgås med! Ta dig tid att lyssna när barnet vill prata! Hänvisa och hjälp till att hitta andra lämpliga platser aktiviteter gärna där det finns vuxennärvaro! Lär känna vårdnadshavarna/en till ditt barns kompisar och byt kontaktuppgifter med varandra! Ta hjälp och stötta varandra som föräldrar. Vid allvarliga frågor bestämmer du som vuxen. Ditt barn förstår att du vill väl även om det kan kännas annorlunda – tillhör att vara jobbig som förälder emellanåt”, skriver polisen i inlägget och fortsätter:

”Hjälp till att nattvandra. Kontaktuppgifter finns inom kommun eller nattvandring.nu. Tipsa polisen om du har kännedom att liknande händelser kommer uppstå! Hanterar man inte situationen finns det professionell hjälp att få från olika instanser inom Strängnäs kommun – inte minst socialtjänsten, var inte rädd att be om hjälp! Var tydlig med att oavsett vad som händer ditt barn/tonåring kommer du alltid finnas där”, skriver polisen.

Polisens arbete

Vidare skriver polisen att de kommer fortsätta att jobba med ungdomsproblematiken på både kort och lång sikt. Och under helgen som kommer satsar polisen lite extra på att försöka minska risken för att dessa slagsmål inte ska uppstå igen. Det gör dem tillsammans med allt från fritidsfältare, ordningsvakter och socialfältare.

Även Strängnäs kommunbil kommer vara delaktiga i arbetet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required