Ungdomar i A-traktor hittade försvunnen flicka – nu hyllas deras insats av polisen: ”Enormt skön känsla”

En liten flicka syntes ute i novembermörkret endast iklädd pyjamas och strumpor.

Två tonårskillar i A-traktor anade oråd när ingen vuxen syntes i närheten och ingrep direkt.

Nu hyllas deras omtanke av polisen.

”Månadens skönaste ros att dela ut går denna gången till 2 fantastiska ungdomar Vilgot och Ville”, så börjar polisen i Karlskrona sitt inlägg på Facebook.

Det var i fredags kväll som tonåringarna Vilgot och Ville åkte runt i en A-traktor i Ronneby och plötsligt fick syn på en liten flicka i novembermörkret.

Flickan var endast iklädd pyjamas och strumpor och när killarna inte såg någon vuxen i närheten förstod de ganska snabbt att allt inte stod rätt till.

Larmade polisen

Vilgot och Ville lyssnade på magkänslan och ringde polisen, samtidigt som de tog kontakt med flickan och väntade kvar med henne tills dess att polisen dök upp, något polisen uppmärksammar ett inlägg på Facebook.

”Den lilla tjejen blev lite blyg för poliserna som kom. Och hon ville inte släppa handen från en av ungdomarna. Detta värmde våra hjärtan att se denna fina kontakten de hade hunnit skapa mellan varandra på så kort tid. Flickan fick lite mera förtroende för patrullen efter hand. Så man kunde få fram vad flickan heter och vart hon bor. Hon kördes hem och vi chockade familjen som inte hunnit märka att de hade fått en liten rymmare på halsen”, skriver polisen i inlägget.

Efter ett samtal med flickans föräldrar kunde man konstatera att det hela handlade om olyckliga omständigheter. Flickan hade vaknat och fått för sig att smyga ut på en liten runda.

A-traktor flicka
Foto: Shutterstock/ Claudio Bresciani, TT

”Allt slutade lyckligt”

Nu hyllas ungdomarna Ville och Vilgot för sin insats.

”Tankarna och känslorna var många på vägen fram till platsen för patrullen. Men vi lämnade familjen med en enormt skön känsla i kroppen att allt hade gått bra. Allt slutade lyckligt och det beror framförallt på våra båda ungdomar som trots sin ringa ålder ändå visade prov på stor omtanke”, skriver polisen i inlägget.

Hyllas av allmänheten

Inlägget har uppmärksammats av tusentals och i kommentarsfältet strömmar hyllningarna in till Ville och Vilgot.

”Så fantastiskt fina ungdomar, och fina poliser. Ni är guld värda”, skriver en person.

”Så underbart att läsa att det finns hopp för mänskligheten, vilka fina killar”, skriver en annan.

”Stor eloge till dessa fantastiska killar”, skriver en tredje.

Månadens skönaste ros att dela ut går denna gången till 2 fantastiska ungdomar Vilgot och Ville. De kom körandes med sin…

Posted by Polisen Karlskrona on Friday, November 11, 2022

Slutet gott, allting gott. Dessa tonåringar förtjänar en guldstjärna.