Uppgifter: Kvinna ska ha hållit sin son inlåst i lägenhet i 30 år – har nu gripits av polis

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en kvinna i Stockholmsregionen hållit sin son inspärrad i en lägenhet i flera decennier.

Mannen, som idag är i 40-årsåldern, hittades liggande på en filt i lägenhet utan tänder, sår över hela kroppen, kraftigt undernärd och med undermåligt språk, rapporterar Aftonbladet.

Det var i söndags, när en kvinnlig släkting gick in i bostaden, som hon mötte den skräckslagne mannen på en filt i köket.

– Det var som att kliva rakt in i en skräckfilm, berättar släktingen för Expressen.

Sonen, som idag är i 40-årsåldern, hittades liggande på en filt med sår över hela kroppen, utan tänder, kraftigt undernärd och med ett undermåligt språk.

Foto: Emma-Sofia Olsson, SvD, TT/ TT

Lägenheten var så pass stökig och full av saker att det bara fanns små gångar att ta sig fram i, skriver Aftonbladet och i hallen hängde två almanackor, en från 1995 och en från 1996.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans och enligt uppgifter till Aftonbladet har mamman hållit honom instängd i närmare 30 år.

När mannen kom till sjukhuset togs han direkt till operation för sina skador och sjukhuset gjorde sedan en polisanmälan.

Fördes till sjukhus i ambulans

Enligt Expressen ska nu en 70-årig kvinna har anhållits misstänkt för olaga frihetsberövande och grovt vållande av kroppsskada. Enligt tidningen togs mannen ur skolan redan på högstadiet av sin mamma.

Expressen har pratat med släktingen som misstänker att han sedan dess har hållits hemma.

– Mamman lyckades manipulera samhället i alla år, det är fruktansvärt att han berövats hela sitt liv, säger släktingen till Expressen.

Släktingen berättar för Expressen att hon själv har försökt slå larm om att den nu misstänkta kvinnan bröt ned sin son psykiskt. Men när ingen släkting lyssnade till hennes oro gav hon till slut upp.

Däremot säger hon att hon alltid har känt att någonting varit allvarligt fel då kvinnan sedan barndomen alltid har intalat sonen att samhället och alla människor i deras omgivning var ute efter dem och att det bara var hon som kunde skydda dem.

Pågår en förundersökning

Stockholmspolisens presstalesperson Towe Hägg bekräftar att det pågår en förundersökning.

– Det jag kan säga är att vi håller på att utreda ett olaga frihetsberövande i region Stockholm. Med hänsyn till utredningen och de personer som berörs så är det bara det jag kan säga i kväll, säger hon till Aftonbladet.

Både mamman och sonen är hemmahörande i Stockholmsområdet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required