Uppgifter: TV4-chefer fick hemliga privata renoveringar – i ”Äntligen hemma”

TV4-chefer kunde dra nytta av sin vänskap med programledaren Martin Timell – och fick sponsrade renoveringar, enligt källor till Aftonbladet.

– Det byggdes om hemma hos dem med programmets pengar och sponsorers bidrag, säger en före detta medarbetare till tidningen.

Martin Timell får lämna TV4 efter den senaste tidens allvarliga anklagelser om bland annat sextrakasserier mot programledaren.

Samtidigt lyfts det på stenar om en tystnadskultur inom tv-kanalen. Nu går en tidigare medarbetare ut i Aftonbladet och berättar att Timell och chefer inom TV4 utnyttjat sina positioner i ”Äntligen hemma” efter millennieskiftet. Enligt Aftonbladets uppgifter försvann ”mycket material” från inspelningsplatserna.

Material ska ha försvunnit

– Det har byggts om hemma hos höga chefer, då byggdes det om hemma hos dem med programmets pengar och sponsorers bidrag, säger källan till Aftonbladet.

Det påstås att TV4-chefer ska ha fått renoveringar i egna tv-programmet – utan att det berättades i showen.

”Fick ta del av sponsrat material”

– Det hände också att höga TV4-chefer och producenter fick ta del av sponsrat material. Som exempelvis när Martin byggde om hemma hos två höga chefer utan att vara öppna med det i programmet, säger en annan källa till Aftonbladet.

– En annan hög chef på TV4 fick delar av sitt landställe renoverat. Martin ska också ha fixat och tagit sponsrat material dit vid flera tillfällen.

Tidningen har sökt Martin Timell och TV4-chefer utan resultat.

Vad tror du om detta? Skriv gärna i kommentarerna.