Utredningen om gruppvåldtäkt mot rullstolsburen kvinna i Visby läggs ned

Polisen har beslutat att lägga ned förundersökningen angående den misstänkta gruppvåldtäkten i Visby.

En rullstolsburen kvinna anmälde att hon blev våldtagen.

Männen är inte längre misstänkta för brott, uppger åklagarmyndigheten.

Den 30-åriga kvinnan anmälde den 2 oktober 206 att hon utsatts för en våldtäkt i Visby. Totalt sex män i 20-årsåldern greps av polisen samma dag. En av männen släpptes samma dag, de andra fem försattes på fri fot några dagar senare.

Nu har åklagaren beslutat att lägga ned förundersökningen mot männen, då det inte går att styrka att brottet har inträffat.

– Trots en omfattande utredning har vi inte kunnat utreda alla detaljer. Det beror på att personer som varit på plats lämnat uppgifter som är oklara och i vissa fall motstridiga, säger vice chefsåklagare Åke Olsson, i ett pressmeddelande. 

Flera förhör har hållits med de misstänkta männen och målsägande.

Utredningen har inte visat att någon av de misstänkta genom våld eller hot tvingat målsäganden till att utföra eller tåla en sexuell handling.

– Utredningen avser mycket allvarliga brott. Jag har varit angelägen om att vidta alla rimliga utredningsåtgärder som finns i syfte att utreda vad som inträffat. Det är skälet till att utredningen dragit ut på tiden, säger Åke Olsson.

Efter den misstänkta våldtäkten har det varit oroligt på Gotland. Den tidigare åklagaren fick bland annat hembesök av hotfulla personer. Polisen från fastlandet kommer förstärka Gotlandspolisen efter beskedet att förundersökningen nu läggs ned.

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!