Vägarbetare utsatta för hänsynslösa fartdårar – nu ryter polisen ifrån: ”Skrämmande”

Foto: Facebook

Vägarbetare som arbetar med vägbygget på E20 söder om Vara känner sig otrygga på sin arbetsplats. Det för att bilister inte sänker hastigheten.

Nu ryter polisen ifrån.

De senaste åren vittnar allt fler vägarbetare om hänsynslösa bilister i trafiken. Och trots att flera vädjar om att sänka hastigheten finns det tyvärr många förare som helt tycks sakna förståelse för att det finns arbetande människor i vägens direkta närhet.

Att bli påkörd av fordon är ett orosmoment, inte bara för flaggvakter, linjemålare, asfaltsläggare, men även för sophämtare och blåljuspersonal.

Otrygga på arbetsplatsen

Just nu pågår ett vägarbete på E20 söder om Vara och det har kommit till polisens kännedom att flera känner sig otrygga på arbetsplatsen.

LÄS MER: Bärgarna har fått nog av respektlösa bilister – nu ryter vägens hjältar ifrån: ”Har familjer att komma hem till”

Nu ryter de ifrån i ett inlägg på Facebook och uppger att de kommer öka närvaron ute på vägarna.

”Det senaste har vi fått till oss att de som arbetar med vägbygget på E20 söder om Vara känner sig otrygga på sin arbetsplats. Många struntar i att hastigheten vid bygget är tillfälligt nedsänkt och kör förbi i farter som upplevs som farliga. Vi kommer därför vara ute och ha lite extra närvaro samt kontroller på denna vägsträcka framöver”, skriver polisen på sin Facebook.

De fortsätter:

”Några tycker kanske att det är konstigt att vi går ut och varnar om detta i sociala medier. Detta eftersom potentiella fortkörare då kan sänka farten och klara sig undan böter vid en eventuell kontroll. Vårt främsta syfte med trafiksäkerhetsarbetet är att minska antalet döda och skadade i trafiken. Uppnår vi det genom att folk sänker farten har vi inga problem med att folk klarar sig från böter”.

”Vad är det för fel?”

I kommentarsfältet vittnar flera personer om hård trafik och många som kör för fort på platsen.

”Jättebra, själv åker jag förbi vägarbetet på E20 mellan Skara och Götene fyra gånger varje dag. Skrämmande hur folk kör”, skriver en person.

”Helt rätt . Hoppas att ni visa er mer på vägen . Jag kör den sträckan 2 gånger i veckan med lastbilen. Folk ha till o med kört om mig på dem sträckorna som vägbygge pågår”, skriver en annan.

”Vad är de för fel på folk? Tänk att de e ngns pappa o käresta som står där! Kryp fram för fasen!”, skriver en tredje.

Sprid gärna polisens ord, så att fler nås av informationen.

Exit mobile version