Vägarbetare har fått nog av hänsynslösa bilister – nu ryter vägens hjältar ifrån: ”Tänk en gång till”

Människor som jobbar ute på vägarna har fått nog av bilisternas respektlösa beteende.

Nu ryter de ifrån, rapporterar P4 Gotland.

Kyla, snö och halka. Ja den senaste veckan har det varit ett riktigt vinterväder på flera håll i landet.

SMHI går nu ut och varnar för kraftigt snöfall de kommande dagarna då det kan falla upp till 15 centimeter. Snöfallet väntas avta under fredagen men lätta snöbyar väntas fortsätta nå in över östra Svealand och Norrlandskusten under resten av fredagen och lördagen.

Och det kyliga aprilvädret kommer hålla i sig veckan ut.

Mitt i vinterrusket arbetar vägens hjältar febrilt, inte minst på Gotland där vägarbeten pågår på länsväg 140 mellan Västerhejde och Tofta.

LÄS MER: Bärgarna har fått nog av respektlösa bilister – nu ryter vägens hjältar ifrån: ”Har familjer att komma hem till”

Vägarbetarnas stora rädsla

Men trots att vägarbetarna skyltat om sänkt hastighet så rusar trafiken förbi så pass att de som jobbar på vägen fruktar för sitt liv.

– Varje gång man öppnar dörren och ska gå ut tänker man ”är det den här gången jag blir påkörd, eller ska jag klara mig”. När det fladdrar till i jackan och man inte riktigt ser om det kommer bilar så, ja det är inte jätteroligt alltså, säger vägarbetaren Kajsa Jansson till P4 Gotland.

Vägarbete
Foto: Janerik Henriksson, TT/ TT

Kajsa säger till radion att det är jobbigt att gå runt med den ´rädslan på jobbet varje dag.

– Det är ganska jobbigt att gå runt och tänka att man kanske inte överlever dagen, men det är bara att göra sitt jobb, säger hon.

Vägarbetarna: ”Ta det försiktigt”

Även om vägarbetarna satt upp skyltar om rekommenderad hastighet är det ingen som får böter om hastigheten inte följs. Det tror Kajsa och hennes kollega är en del i att folk inte bryr sig.

LÄS MER: Tv-kända hunden Signe lugnar skärrade trafikanter – nu hyllas hon som hjälte: ”Är fantastisk”

Men nu hoppas de att folk ute på vägarna ska tänka till när de kör förbi ett vägarbete.

– Tänk en gång till. Är det en gubbskylt så är det förmodligen gubbar som är i närheten, framför eller bakom eller runt. Ta det försiktigt, säger Jens Järesund till P4 Gotland.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version