Väldigt få vuxna klarar denna gåta direkt: Kan du se vad som gömmer sig i bilden?

Det låter ju busenkelt, att bara hitta något som gömmer sig i en svart- och vitrandig bild. Men det finns en anledning till att bilden har spridits över hela världen.

Bara här på kontoret var vi flera som försökte, men nästan ingen kunde se det direkt.

Att bilden har blivit så omskriven, beror naturligtvis på att det är en optisk illusion. Medan vissa ser vad som gömmer sig i bilden på en gång, tvingas många andra slita sitt hår för att de helt enkelt inte ser något annat än svart och vitt.

Nu ska du också få göra ett försök. Är du en av de lyckliga få som klarar det direkt, eller tvingas du också titta flera gånger?

panda, optisk illusion

Det här testet har som sagt förbryllat många människor. Det utmanar verkligen samspelet mellan hjärna och ögon, om man ska lyckas hitta svaret.

Jag ska ge dig en ledtråd. Vi letar efter ett djur, som döljer sig i bilden.

Om du har svårt att se djuret, så kan du också prova att titta på skärmen från lite längre avstånd. Slappna av ögonen och fokusera blicken i mitten av bilden, så gör vi ett nytt försök!

panda, optisk illusion

Såg du det nu? Om inte, så är ett annat tips att vrida bilden cirka 90 grader. Då ska djuret i alla fall visa sig.

Nu kommer i alla fall svaret… är du redo?

Det är en panda! Denna illusion gjordes för att påminna oss om alla de vackra djur som är utrotningshotade i dagens värld, och visst får vi väl säga att pandor har fått mycket uppmärksamhet genom den här bilden – som har spridits världen över. Häftigt, eller hur?

Dela gärna vidare artiekln för att utmana dina vänner, och se vem som klarar att lösa uppgiften snabbast av alla.