Väninnornas smarta lösning i karantän: Här tar de en distansfika i trapphuset

Den sociala distanseringen som regeringen rekommenderar är påfrestande för många, inte minst äldre personer som känner sig ensamma.

Under veckan som gått har det dock cirkulerat bilder på människors lösningar för att upprätthålla relationen med nära och kära, som de inte kan åka hem till. En av de senare i ordningen är grannarna och väninnorna Lill och Mona, som fikar mitt emot varandra i trapphuset.

Flyttade in hos sin äldre mamma

När svenska Leila Khasals jobb i London avbokades och hon insåg allvaret i corona-pandemin skyndade hon sig hem till sin mamma i Sollentuna.

– Min mamma är sjuk och tycker att det är jobbigt att vara själv. Risken att hon skulle gå under av ensamhet var större än att jag skulle få med mig smittan hem till henne. Så jag flyttade in, säger Leila Khasal till tidningen Stockholm Direkt.

Fikar i trapphuset

Leilas mamma brukar få sällskap av grannen Mona, som också är hennes goda vän, men i och med karantän så kan de inte fika hos varandra som de brukar.

Det stoppade dock inte damerna från att umgås. I en bild som Leila delat på Facebook kan man se deras finurliga lösning på det sociala distansen, nämligen att fika på meters avstånd i trapphuset.

Second day of selfisolation, having fika (Coffee and cake) with our lovely neighbour across the landing. Please feel…

Gepostet von Leila Khasal am Freitag, 20. März 2020

”Andra dagen av isolering, fika med grannen.
Dela gärna, för att inspirera andra.
”, skriver Leila på sin Facebook.

Följ Leilas råd och dela för att inspirera andra, och sprida glädje i dessa tider.